Copa Africa: Νιγηρία – Αίγυπτος: Στα… νύχια των «σούπερ αετών» οι «Φαραώ» (1-0)

Η Νιγηρία με γκολ του Ιχεανάτσο νίκησε 1-0 την Αίγυπτο του Σαλάχ και ξεκίνησε με το «δεξί» την πορεία της στον 4ο όμιλο του Copa Africa. Στον πάγκο έμεινε ο Χένρι Ονιεκούρου του Ολυμπιακού.

Copa Africa: Νιγηρία – Αίγυπτος: Στα… νύχια των «σούπερ αετών» οι «Φαραώ» (1-0)

Η Νιγηρία ήταν η μεγάλη θριαμβεύτρια στη μάχη με την Αίγυπτο στην πρεμιέρα του τετάρτου ομίλου του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Οι «σούπερ αετοί» νίκησαν 1-0 τους «Φαραώ» και με το τρίποντο αυτό έκαναν το πρώτο και καθοριστικό βήμα για την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η Νιγηρία μπήκε δυναμικά στο πρώτο ημίχρονο. Ήταν πιο δραστήρια σε σχέση με την αντίπαλό της και στο 30’ κατάφερε τελικά να ανοίξει το σκορ με εντυπωσιακό δυνατό σουτ του Κελέτσι Ιχεανάτσο της Λέστερ έπειτα από ασίστ του Τζο Αρίμπο.

Με την Αίγυπτο να αντιμετωπίζει προβλήματα στο επιθετικό κομμάτι και τον Μοχάμεντ Σαλάχ να βρίσκεται μακριά από τον καλό του «εαυτό» στο πρώτο μέρος, οι «σούπερ αετοί» συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και τις ευκαιρίες. Εκ του αποτελέσματος όμως, δεν αξιοποίησαν την υπεροχή τους για να φτάσουν στην επίτευξη κι ενός δεύτερου τέρματος για να «κλειδώσουν» το τρίποντο.

Στο 70’ λίγο έλειψε τελικά να το πληρώσουν, αλλά ο Οκόγε με εξαιρετική απόκρουση αποσόβησε τον κίνδυνο για την εστία του από την επιθετική προσπάθεια του Μοχάμεντ Σαλάχ και στα εναπομείναντα λεπτά το 1-0 παρέμεινε τελικά ανέπαφο, με τη Νιγηρία να παίρνει τους τρεις βαθμούς και να ξεκινά ιδανικά την πορεία της στο γκρουπ.

Για τη Νιγηρία ο Χένρι Ονιεκούρου του Ολυμπιακού παρέμεινε στον πάγκο και δεν χρησιμοποιήθηκε από τον προπονητή του.

ΝΙΓΗΡΙΑ: Οκόγε, Αϊνά, Τροστ Εκόνγκ, Ομερούο (79’ Ατζάγι), Σανούσι, Ιχεανάτσο (80’ Νουακάλι), Εντίντι, Αγιοντέλε Αρίμπο, Τσουκουέζε (72’ Ετζούκε), Αγουονίγι (72’ Σαντίκ Ουμάρ), Σάιμον (90’ Ιβόμπι)

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Ελ Σενάουι, Φατί, Ελ Γουένς (90’ Σερίφ), Χεγκάζι, Ελ Φοτούχ (46’ Ασράφ), Ελνένι, Μοχάμεντ (58’ Σομπί), Ταουφίκ (11’ Αμπντελμονέμ), Σαλάχ, Μαρμούς, Τρεζεγκέτ (Ζιζό)