«Δεν ανησυχούμε για Αγκιμπού»

Όσα υποστηρίζουν από την Γουινέα στο fosonline.gr για τον τραυματισμό του Αγκιμπού Καμαρά στην πρεμιέρα του Κόπα Άφρικα. Περιμένουν με τη Σενεγάλη τον άσο του Ολυμπιακού. 

«Δεν ανησυχούμε για Αγκιμπού»

Ο Αγκιμπού Καμαρά ήταν βασικός στη Γουινέα στο πρώτο της παιχνίδι για το Κόπα Άφρικα απέναντι στο Μαλάουι και αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο λόγω ενοχλήσεων στον αστράγαλο λίγη ώρα μετά τη διπλή ευκαιρία που είχε για να πετύχει το δεύτερο γκολ της ομάδας του, για την οποία τελικά αποδείχτηκε αρκετό για τη νίκη το τέρμα που είχε σημειώσει o Σιλά στο 35'.

Ήταν λογικό να υπάρξει κάποια αναστάτωση καθώς και από τον Ολυμπιακό προσπάθησαν να μάθουν λεπτομέρειες, αλλά από την πρώτη στιγμή οι άνθρωποι της Γουινέας δεν είχαν φανεί να ανησυχούν ιδιαίτερα και εκτίμησαν ότι η αλλαγή έγινε περισσότερο για προληπτικούς λόγους αφού ακολουθεί την Παρασκευή (14/1) το ντέρμπι του ομίλου με την Σενεγάλη του Παπέ Σισέ.

Σύμφωνα με όσα μετέφερε στο fosonline.gr στέλεχος της ιστοσελίδας guineefoot που έχει απεσταλμένο στο Καμερούν, το πρόβλημα με τον Αγκιμπού δεν είναι σοβαρό, «ο παίκτης είναι καλά» και θα γίνει προσπάθεια για να βρίσκεται στη διάθεση του Καμπά Ντιαβαρά για τον αγώνα με την Σενεγάλη. Φυσικά αναμένεται και η κατάσταση που θα βρίσκεται στις επόμενες προπονήσεις όπως και τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες θα υποβληθεί, αλλά φαίνεται πως ο συναγερμός για κάτι σοβαρό έχει λήξει. Στον Ολυμπιακό περιμένουν την ενημέρωση για τη μαγνητική του παίκτη ώστε να ξέρουν τι ακριβώς έχει συμβεί.

Ο Αγκιμπού (που είναι μέσα στη δεκάδα των κορυφαίων νέων παικτών του Κόπα Άφρικα σύμφωνα με αφιερώματα μεγάλων αφρικανικών ιστοσελίδων) δεν έγινε θέμα συζήτησης ούτε στις δηλώσεις που έκανε για το παιχνίδι ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γουινέας μετά τη δύσκολη νίκη. «Δεν έχει σημασία ότι παίξαμε με τρεις στόπερ, κάναμε λάθη που ευτυχώς δεν πληρώσαμε με το Μαλάουι, αλλά με τη Σενεγάλη θα πρέπει να τα αποφύγουμε. Θα μιλήσω με τα παιδιά, είναι έξυπνα και θα το καταλάβουν», τόνισε ο Ντιαβαρά που είχε... δημιουργήσει κλίμα νωρίτερα μιλώντας για τη βοήθεια της διαιτησίας ώστε να νικήσει η Σενεγάλη την Ζιμπάμπουε με πέναλτι στις καθυστερήσεις. Στο ματς της Παρασκευής ο νικητής εξασφαλίζει οριστικά την πρόκριση και ίσως την πρώτη θέση του ομίλου.

MVP του αγώνα ήταν ο Ναμπί Κεϊτά της Λίβερπουλ που και αυτός μίλησε για λάθη που πρέπει να διορθωθούν, ενώ πολύ καλή εμφάνιση έκανε ο Μαμαντού Κανέ που ανήκει στον Ολυμπιακό και έχει παραμείνει δανεικός στη Νέφτσι.