Αποθέωση Γκάρι Ροντρίγκες για την ασίστ και για το...γκολ του

Απόλυτος πρωταγωνιστής ήταν ο Γκάρι Ροντρίγκες του Ολυμπιακού στην πρεμιέρα για το Πράσινο Ακρωτήρι και όχι μόνο για την ασίστ στο νικητήριο γκολ με την Αιθιοπία. 

Αποθέωση Γκάρι Ροντρίγκες για την ασίστ και για το...γκολ του

Ο Γκάρι Ροντρίγκες έγινε θέμα για την υπέροχη πράγματι ασίστ στο γκολ του Ταβάρες με το οποίο το Πράσινο Ακρωτήρι νίκησε 1-0 την Αιθιοπία και έκανε πολύ μεγάλο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κόπα Άφρικα.

Ο άσος του Ολυμπιακού γνωρίζει την αποθέωση στην πατρίδα του για τον τρόπο με τον οποίο γύρισε την μπάλα στον συμπαίκτη του από δύσκολη θέση και με την μπάλα όπως ερχόταν μετά τη μακρινή σέντρα. αλλά και για τη γενικότερη απόδοσή του.

Αυτό που έχει κάνει εντύπωση, ωστόσο, σε μεγάλα διεθνή μέσα και μνημονεύεται για το συγκεκριμένο ματς και τον επιθετικό του Ολυμπιακού είναι η πολύ περίεργη φάση στο 10', όταν ο Γκάρι εκτέλεσε φάουλ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα με τον διαιτητή να έχει σφυρίξει αλλά για διαφορετικό λόγο. Για να πάει να δει ο ίδιος τη φάση στην οποία έγινε το φάουλ και να αποβάλλει τελικά τον στόπερ της Αιθιοπίας.

Ο Γκάρι νόμιζε ότι το σφύριγμα ήταν για να εκτελέσει το φάουλ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά δεν πανηγύρισε. Στην επόμενη εκτέλεση η μπάλα βρήκε στο τείχος, αλλά ο 31χρονος εξτρέμ κατάφερε στη συνέχεια να γίνει καθοριστικός για την ομάδα του.