Μπενζεμά: Από τη «σκιά» του Κριστιάνο Ρονάλντο, στους θρύλους της Ρεάλ

Ο δύσκολος δρόμος του Καρίμ Μπενζεμά προς την καταξίωση στα 13 χρόνια της καριέρας του στην Ρεάλ Μαδρίτης και η παρουσία του ανάμεσα στους θρύλους των «μερένχες».

Μπενζεμά: Από τη «σκιά» του Κριστιάνο Ρονάλντο, στους θρύλους της Ρεάλ

Τη δική του «χρυσή» ιστορία με τα χρώματα της Ρεάλ Μαδρίτης συνεχίζει να γράφει ο Καρίμ Μπενζεμά και να ποζάρει ανάμεσα στους θρύλους των «μερένχες».

Ο Γάλλος φορ έφτασε πλέον τα 301 γκολ στον σύλλογο κι έγινε μόλις ο τέταρτος ποδοσφαιριστής που το πετυχαίνει, μετά τους Αλφρέδο Ντι Στέφανο (308 σε 396 αγώνες), Ραούλ (323 γκολ σε 741 συμμετοχές) και Κριστιάνο Ρονάλντο (450 γκολ σε 438 συμμετοχές), με τον ισπανικό σύλλογο μάλιστα να τον «ντύνει»… Λεωνίδα στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το επίτευγμά του.

Αν γυρίσουμε τον χρόνο, ο δρόμος του Γάλλου φορ προς την καταξίωση δεν ήταν εύκολος.

Αποκτήθηκε το ίδιο καλοκαίρι (σ. 2009) με τον Κριστιάνο Ρονάλντο και για πολλά χρόνια βρισκόταν στη «σκιά» του Πορτογάλου άσου, ο οποίος σκόραρε… κατά ριπάς στη Ρεάλ. Αν και θα μπορούσε να είχε μετακομίσει σε έναν άλλο σύλλογο και να είναι αυτός το μεγάλο όνομα, εν τούτοις προτίμησε να βάλει την ομάδα του πάνω από τον εαυτό του και όπως είχε πει σε συνέντευξή του στο παρελθόν «ο Ρονάλντο πετυχαίνει 50 ή 60 γκολ την χρονιά και έπρεπε να προσαρμόσω το παιχνίδι μου σ’ αυτόν».

Αυτό όμως δεν ήταν το μοναδικό θέμα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει.

Μεταξύ άλλων, με την άφιξη του Ζοσέ Μουρίνιο στην τεχνική ηγεσία το 2010, έβλεπε τον τότε προπονητή του να δείχνει μεγαλύτερη προτίμηση στον Γκονζάλο Ιγκουαΐν για τη θέση του βασικού στην κορυφή της επίθεσης.

Αξέχαστη μάλιστα για τον ίδιο τον Μπενζεμά παραμένει ακόμα η ατάκα του Πορτογάλου τεχνικού (μετά από έναν τραυματισμό του Αργεντινού φορ), «χωρίς τον Ιγκουαΐν έχουμε πρόβλημα», παρά το γεγονός ότι στην ομάδα υπήρχε και ο ίδιος ο Γάλλος κι αυτή θα ήταν η δική του ευκαιρία να πάρει περισσότερο χρόνο και να δείξει το ταλέντο του.

Ακόμα και κάτω από αυτές τις συνθήκες όμως, ο Μπενζεμά επέμεινε στην προσπάθειά του και δεν το έβαλε κάτω και αργότερα δικαιώθηκε.

Όταν ανέλαβε ο Κάρλο Αντσελότι τα «ηνία» της Ρεάλ το 2013, ήταν ο πρώτος που στηρίχθηκε στον Γάλλο επιθετικό, με τον Ιταλό να τονίζει κάποια στιγμή: «Πόσο τυχερός είμαι που έχω τον Καρίμ; Χωρίς αυτόν, τίποτα δεν θα δούλευε». Στη συνέχεια ήρθε και η εποχή που ο Ζινεντίν Ζιντάν κάθισε στον πάγκο, με τον Γάλλο τεχνικό να πλέκει το εγκώμιο του συμπατριώτη του: «Ο Μπενζεμά είναι πάντα εκεί όταν τον χρειάζεσαι. Για μένα είναι ο καλύτερος επιθετικός στην ιστορία του γαλλικού ποδοσφαίρου».

Μετά την αποχώρηση του Κριστιάνο Ρονάλντο το καλοκαίρι του 2018 με προορισμό την Γιουβέντους πολλά μεγάλα «αστέρια» πέρασαν το κατώφλι της Ρεάλ για να ενισχύσουν επίθεση της Ρεάλ. Ο Μπενζεμά όμως ήταν και πάλι αυτός που μπήκε μπροστά και με τα γκολ του έδειχνε τον δρόμο στην ομάδα του για τις επιτυχίες. Την σεζόν 2019/20 πέτυχε 27 γκολ και μοίρασε 11 ασίστ σε 48 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, την επόμενη περίοδο έφτασε τα 30 τέρματα και τις 9 ασίστ σε 46 παιχνίδια, ενώ φέτος μετράει ήδη 22 γκολ σε 25 αναμετρήσεις.

Ο Μπενζεμά παρά τα όποια θέματα κλήθηκε να αντιμετωπίσει όλα αυτά τα χρόνια της καριέρας του στην Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε τελικά να ξεχωρίσει και να βάλει το όνομά του ανάμεσα στους θρύλους του συλλόγου.

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι ο πρόεδρος των «μερένχες», Φλορεντίνο Πέρεθ, μόνο μία φορά αποφάσισε να ταξιδέψει ο ίδιος για να συναντήσει από κοντά έναν παίκτη για να τον πείσει να ντυθεί στα χρώματα των «μερένχες». Ήταν το 2009 για τον Μπενζεμά, τότε που ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πίεζαν παράλληλα για την απόκτησή του από την Λιόν και ήταν μάλιστα πρόθυμοι να δαπανήσουν περισσότερα χρήματα για να τον πάρουν στο «Ολντ Τράφορντ». Ο Μπενζεμά όμως επέλεξε τελικά την Ρεάλ.