Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Καταγγελίες για σκάνδαλο με τα τεστ!

Οι Μπερτράν Τραορέ και Φίρμιν Σανού της Μπουρκίνα Φάσο διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τον τρόπο με τον οποίο υποβλήθηκε η ομάδα τους στους ελέγχους για πιθανά κρούσματα κορονοϊού λίγες ώρες πριν την έναρξη του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής

Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Καταγγελίες για σκάνδαλο με τα τεστ!

«Φωτιά» στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής βάζει η καταγγελία των παικτών της Μπουρκίνα Φάσο για σκάνδαλο με τα τεστ κορονοϊού στα οποία υποβλήθηκαν λίγες ώρες πριν ανοίξει η αυλαία της διοργάνωσης.

Την Κυριακή (9/1) στις 18:00 θα ξεκινήσει κάτω από αντίξοες συνθήκες η διοργάνωση με την αναμέτρηση του Καμερούν με τη Μπουρκίνα Φάσο.

Το ματς όμως ξεκίνησε… μερικές ώρες πριν τη σέντρα με τον αρχηγό της Μπουρκίνα Φάσο, Μπερτράν Τραορέ και τον βοηθό προπονητή, Φίρμιν Σανού να καταγγέλλουν τη διοργανώτρια χώρα για σκάνδαλο!

Πιο συγκεκριμένα στη συνέντευξη Τύπου της αναμέτρησης ο ποδοσφαιριστής της Άστον Βίλα και ο βοηθός προπονητή χαρακτήρισαν ως «σκανδαλώδη» τη κατάσταση που βίωσαν όταν πέρασαν από τα απαραίτητα τεστ ανίχνευσης κορονοϊού.

«Tην Παρασκευή (7/1) το πρωί εμφανίστηκε στο ξενοδοχείο μια ιατρική ομάδα για να μας κάνει τεστ, η CAF μας ενημέρωσε πως δεν ήταν απεσταλμένοι της και έτσι αρνηθήκαμε να κάνουμε τα τεστ.

Περιμέναμε το απόγευμα πριν τη προπόνηση το επιτελείο για να κάνουμε τα τεστ πριν την προπόνηση, όμως ήρθαν στις 11 το βράδυ», ανέφερε ο Σανού.

«Αντί να μας κάνουν PCR το πρωί για να είμαστε μέσα στην προθεσμία των 48 ωρών μας ανάγκασαν να κάνουμε τεστ αντιγόνου (rapid) και σήμερα (8/1) το πρωί μας ενημέρωσαν πως έχουμε τέσσερα ή πέντε κρούσματα», προσέθεσε από την πλευρά του ο αρχηγός της Μπουρκίνα Φάσο.