Copa del Rey: Με γκολάρα του Τζούρτζεβιτς η Χιχόν απέκλεισε τη Βιγιαρεάλ (vid)

Η Σπόρτινγκ Χιχόν απέκλεισε τη Βιγιαρεάλ την οποία νίκησε με 2-1 με τον πρώην επιθετικό του Ολυμπιακού, Ούρος Τζούρτζεβιτς να πετυχαίνει ένα υπέροχο γκολ.

Copa del Rey: Με γκολάρα του Τζούρτζεβιτς η Χιχόν απέκλεισε τη Βιγιαρεάλ (vid)

Μεγάλος πρωταγωνιστής μίας έκπληξης στο Κύπελλο Ισπανίας ήταν ένας πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού. Ο λόγος για τον Ούρος Τζούρτζεβιτς, ο οποίος πέτυχε ένα σπάνιο ομορφιάς γκολ στη νίκη της Σπόρτινγκ Χιχόν επί της Βιγιαρεάλ με σκορ 2-1. Το "κίτρινο υποβρύχιο" προηγήθηκε στο 48' με τον Αλμπιόν και ο Σέρβος στράικερ σκόραρε στο 67' για το 1-1, ενώ ο Μιλοβάνοβ στο 88' έκανε το 2-1 και η Σπόρτινγκ πήρε την πρόκριση. Η Σεβίλλη από την πλευρά της πέρασε νικηφόρα από τη Σαραγόσα και πήρε την πρόκριση στους "16" του Κυπέλλου Ισπανίας.

Στα πρώτα ματς της Πέμπτης (6/1) η Κάντιθ πήρε πολύ δύσκολη πρόκριση κόντρα στη Φουενλαμπράδα. Συγκεκριμένα με ένα γκολ του Αλαρκόν στο 90+3 επικράτησε εκτός έδρας με σκορ 1-0 και πήρε την πρόκριση για τη φάση των "16" του Copa del Rey. Στο άλλο ματς η Χιρόνα υποδέχτηκε την Οσασούνα και χάρη στο γρήγορο γκολ του Ζούνκα (6') πήρε τη νίκη και συνεχίζει στην επόμενη φάση του θεσμού.

Τετάρτη 5/1

Το φάσμα του αποκλεισμού στον πρώτο αγώνα υπεράσπισης του περσινού της τίτλου αντιμετώπισε η, πολυνίκης του Ισπανικού Κυπέλλου, Μπαρτσελόνα κόντρα στην Λινάρες της 3ης κατηγορίας και χρειάστηκε ο Τσάβι (που παρά τις απουσίες λόγω τραυματισμών και κορονοϊού έκανε ροτέισον) να βάλει τους Πικέ, Φρένκι Ντε Γιονγκ και Ντεμπελέ για να ανατρέψει την εις βάρος της ομάδας του κατάσταση και να προκριθεί στους «16» του θεσμού

Ο Γάλλος διεθνής (που το μέλλον του είναι αβέβαιο στην ομάδα) ισοφάρισε (63'), με φαλτσαριστό σουτ, το γκολ του Ούγκο Ντίαθ (19') κι ο νεαρός επιθετικό Γιουντγκλά, έξι λεπτά μετά ολοκλήρωσε τη ανατροπή για τους Καταλανούς που τα χρειάστηκαν αφού οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με τον Καρασέδο (75').

Δοκάρι πάντως είχε κι ο Ντεμπελέ (78').

Όλα αυτά στην πρώτη επίσημη επανεμφάνιση του Ντάνι Άλβες με τα μπλαουγκράνα μετά από 2055 μέρες με τον 38χρονο Βραζιλιάνο (ο γηραιότερος παίκτης που έχει αγωνιστεί στην Μπάρτσα) να ξεκινά βασικός.

Με ...ζόρι πέρασε κι η Ρεάλ Μαδρίτης που επιβλήθηκε 3-1 της Αλκογιάνο (επίσης 3ης κατηγορίας).

Οι «μερένγκες», που προέρχονταν από ήττα στο με την Χετάφε στο πρωτάθλημα, δεν έπαθαν τα...περσινά όταν, είχαν αποκλειστεί στην παράταση 2-1 (1-1 κ.δ.) από την ίδια αντίπαλο στο ίδιο γήπεδο, παρότι τα... χρειάστηκαν όταν ο Βέγκα (66') ισοφάρισε το γκολ του Μιλιτάο (39').

Ωστόσο το - τυχερό (με κόντρα) - γκολ τoυ νεοεισελθόντα Ασένσιο (77') και το αυτογκόλ του γκολκίπερ των γηπεδούχων Χοσέ Χουάν (79') απέτρεψαν νέο κάζο των «μπλάνκος» που γλίτωσαν.

Αντίθετα θύμα έκπληξης από μια άλλη ομάδα 3ης κατηγορίας, την Μπαλεάρες. έπεσε η Θέλτα χάνοντας 2-1 από δύο γκολ του Μανέλ Μαρτίνεθ (17', 76'), αφού εκείνο του Μπράις Μέντεθ δεν έφτασε στους «Κέλτες».

Τα αποτελέσματα της φάσης των 32 του Ισπανικού Κυπέλλου

Πονφεραντίνα - Εσπανιόλ 1-1 (1-3)

Καρταχένα - Βαλένθια 1-2

Εϊμπάρ - Μαγιόρκα 1-2

Λεγανές - Ρεάλ Σοσιεδάδ 2-3

Λινάρες - Μπαρτσελόνα 1-2

Μπαλεάρες - Θέλτα 2-1

Μιραντές - Ράγιο Βαγιεκάνο 0-1

Ρεάλ Βαγιαδολίδ - Ρεάλ Μπέτις 0-3

Αλκογιάνο - Ρεάλ Μαδρίτης 1-3

Φουενλαμπράδα - Κάντιθ 0-1

Χιρόνα - Οσασούνα 1-0

Χιχόν - Βιγιαρεάλ 2-1

Σαραγόσα - Σεβίλλη 0-2

Αλμερία - Έλτσε (6/1, 21:00)

Μάντσα - Μπιλμπάο (6/1, 21:00)

Ράγιο Μαχαδαχόντα - Ατλέτικο Μαδρίτης (6/1, 22:30)