League Cup Αγγλίας: Η Τσέλσι πήρε το ντέρμπι και βλέπει τελικό, 2-0 την Τότεναμ

Η Τσέλσι κέρδισε 2-0 την Τότεναμ στο λονδρέζικο ντέρμπι στο «Στάμφορντ Μπριτζ» για τα ημιτελικά του League Cup Αγγλίας και βρίσκεται με το… ένα πόδι στον τελικό ενόψει και της ρεβάνς την επόμενη εβδομάδα (12/1).

League Cup Αγγλίας: Η Τσέλσι πήρε το ντέρμπι και βλέπει τελικό, 2-0 την Τότεναμ

Το πρώτο και καθοριστικό βήμα για την συμμετοχή της στον φετινό τελικό του League Cup Αγγλίας έκανε η Τσέλσι.

Οι «μπλε» επιβλήθηκαν 2-0 της Τότεναμ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τα ημιτελικά της διοργάνωσης και πλέον θα κληθούν να υπερασπιστούν το υπέρ τους σκορ στη ρεβάνς την επόμενη εβδομάδα (12/1) για να «σφραγίσουν» την πρόκριση.

Η ομάδα του Τόμας Τούχελ παρουσιάστηκε ανώτερη των «σπιρουνιών» στο λονδρέζικο ντέρμπι στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς, ενώ στο βασικό σχήμα επανήλθε ο Ρομέλου Λουκάκου μετά και την απολογία του Βέλγου επιθετικού για τα πρόσφατα σχόλιά του.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο πέμπτο λεπτό της συνάντησης με τον Κάι Χάβερτς και στο 34’ διπλασίασαν τα τέρματά τους με απίθανο αυτογκόλ του Ντέιβις. Από εκτέλεση φάουλ ο Tανγκάνγκα προσπάθησε να απομακρύνει με κεφαλιά, αλλά αυτή προσέκρουσε στην πλάτη του Ντέιβις και κατέληξε στα δίχτυα του Γιορίς για το 2-0.

Στην επανάληψη παρά τις εκατέρωθεν επιθετικές προσπάθειες το σκορ παρέμεινε ανέπαφο και η Τσέλσι βρίσκεται πλέον με το… ένα πόδι στον τελικό του League Cup.

Η τελευταία φορά που η Τσέλσι βρέθηκε σε τελικό ήταν το 2019, όταν ηττήθηκε στα πέναλτι από την Μάντσεστερ Σίτι.

Το πρόγραμμα των ημιτελικών του League Cup
ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (5/1)
Τσέλσι – Τότεναμ 2-0
(5’ Χάβερτς, 34’ αυτ. Ντέιβις)

13/1: Λίβερπουλ - Άρσεναλ

ΟΙ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΙ
12/1: Τότεναμ – Τσέλσι
20/1: Άρσεναλ - Λίβερπουλ

*Ο τελικός θα διεξαχθεί στο «Γουέμπλεϊ» του Λονδίνου στις 27 Φεβρουαρίου.