Κύπελλο Ισπανίας: Πρόκριση με ανατροπή η Μπαρτσελόνα στην ιστορική επανεμφάνιση Ντάνιελ Άλβες (1-2)

Η Μπαρτσελόνα κέρδισε 2-1 την Λιναρές και προκρίθηκε στους «16» του Κυπέλλου Ισπανίας, με τον Ντάνιελ Άλβες να κάνει την επανεμφάνισή του με τα «μπλαουγκράνα» και να γίνεται ο γηραιότερος παίκτης των Καταλανών. Αποκλείστηκε η Θέλτα από την Ατλέτικο Μπαλεάρες της τρίτης κατηγορίας. Αναλυτικά τα αποτελέσματα της φάσης των «32».

Κύπελλο Ισπανίας: Πρόκριση με ανατροπή η Μπαρτσελόνα στην ιστορική επανεμφάνιση Ντάνιελ Άλβες (1-2)

Την συμμετοχή της στους «16» του ισπανικού Κυπέλλου εξασφάλισε η Μπαρτσελόνα, έστω κι αν δυσκολεύτηκε στον αγώνα της με την Λιναρές (σ. ομάδα τρίτης κατηγορίας). Οι Καταλανοί κέρδισαν με ανατροπή 2-1 την αντίπαλό τους και παρέμειναν στο «κόλπο» για την διεκδίκηση του τίτλου στον θεσμό.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 19’ με τον Ούγκο Ντίας, αλλά η «Μπάρτσα» έφερε «τούμπα» το ματς μέσα σε έξι λεπτά με τους Ουσμάν Ντεμπελέ (63’) και Φεράν Γιουτγκλά (69’).

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο παιχνίδι ξεκίνησε στο βασικό σχήμα της Μπαρτσελόνα ο Ντάνιελ Άλβες. Κατ’ αυτόν τον τρόπο ο Βραζιλιάνος πραγματοποίησε την επιστροφή του σε παιχνίδι των Καταλανών μετά από 2055 ημέρες, αφού το τελευταίο ματς που είχε φορέσει τα «μπλαουγκράνα» ήταν τον Μάη του 2016 στον τελικό Κυπέλλου με αντίπαλο την Σεβίλλη.

Επιπρόσθετα, σε ηλικία 38 ετών και 244 ημερών έγινε πλέον ο γηραιότερος παίκτης στην ιστορία του συλλόγου, καταρρίπτοντας έτσι το ρεκόρ του Χοσέ Μανουέλ Πίντο (38 ετών και 190 ημερών).

Σε αντίθεση με την Μπαρτσελόνα, η Θέλτα ηττήθηκε 2-1 από την Ατλέτικο Μπαλεάρες της τρίτης κατηγορίας και αποκλείστηκε πρόωρα από την διοργάνωση.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια που ξεχώρισαν από το πρόγραμμα της φάσης των «32», η Βαλένθια πέρασε το «εμπόδιο» της Καρταγένα (2-1), ενώ η Σοσιεδάδ απέκλεισε (3-2) την Λεγανές σε ένα εξαιρετικό σε εξέλιξη ματς.

Τα αποτελέσματα της φάσης των «32»
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (4/1): Πονφεραντίνα – Εσπανιόλ 1-1 κ.δ., 1-3 στα πέν.

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (5/1): Καρταγένα - Βαλένθια 1-2, Εϊμπάρ - Μαγιόρκα 1-2, Λεγανές - Σοσιεδάδ 2-3, Λιναρές - Μπαρτσελόνα 1-2, Βαγιαδολίδ - Μπέτις 0-3, Μπαλεάρες - Θέλτα 2-1, Μιραντές - Ράγιο Βαγιεκάνο 0-1
22.30: Αλκογιάνο – Ρεάλ Μαδρίτης

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (6/1)
17.00: Φουενλαμπράδα – Κάντιθ, Χιρόνα – Οσασούνα
19.00: Χιχόν – Βιγιαρεάλ, Σαραγόσα - Σεβίλλη
21.00: Αλμερία – Έλτσε, Μάντσα - Μπιλμπάο
22.30: Ράγιο Μαχαδαχόντα - Ατλέτικο Μαδρίτης