Ντάβι Πρόπερ: Ανακοίνωσε την αποχώρησή του ο 30χρονος διεθνής Ολλανδός (vids)

Ο Ντάβι Πρόπερ ανακοίνωσε την Τρίτη (4/1) πως σταματάει το ποδόσφαιρο. Σε ηλικία μόλις 30 ετών ο διεθνής Ολλανδός άσος της Αϊντχόφεν κρεμάει τα παπούτσια του. 

Ντάβι Πρόπερ: Ανακοίνωσε την αποχώρησή του ο 30χρονος διεθνής Ολλανδός (vids)

Τέλος το ποδόσφαιρο για τον Ντάβι Πρόπερ. Ο 30χρονος διεθνής Ολλανδός μεσοεπιθετικός της Αϊντχόφεν ανακοίνωσε την Τρίτη (4/1) την απόφασή του να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Φέτος το καλοκαίρι γύρισε στην Αϊντχόφεν. Έπαιζε στην Μπράιτον από το 2017. Μάλιστα η Μπράιτον το 2017 για να τον πάρει από την Αϊντχόφεν είχε δώσει 10 εκατομμύρια λίρες, πόσο ρεκόρ τότε για την Αγγλική ομάδα.

Ο Πρόπερ ξεκίνησε την καριέρα του από τη Φίτεσε όπου και έπαιξε για επτά χρόνια (2008-15). Στη συνέχεια πήγε στην Αϊντχόφεν (2015-17), ακολούθησε η Μπράιτον (2017-21) και το καλοκαίρι όπως είπαμε και παραπάνω γύρισε στην Ολλανδία και την Αϊντχόφεν. Φέτος είχε 16 συμμετοχές και ένα γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, με τη φανέλα της Αϊντχόφεν.

Είναι 19 φορές διεθνής με την Εθνική Ομάδα της Ολλανδίας. Μάλιστα είχε κάνει ντεμπούτο το καλοκαίρι του 2015 σε ένα φιλικό με αντίπαλο τις ΗΠΑ. Είχε περάσει στο ματς ως αλλαγή στη θέση του Φαν Πέρσι, σε εκείνον τον φιλικό αγώνα. Με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας της Ολλανδίας έχει τρία γκολ.

Ο ίδιος ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη πως αποφάσισε να πει αντίο στο ποδόσφαιρο γιατί δεν έχει πλέον κίνητρα! Ήταν κάτι που σκέφτηκε μέσα στα Χριστούγεννα και είναι μια απόφαση που δεν αλλάζει.

«Δεν νιώθω άνετα πια με την ποδοσφαιρική κουλτούρα. Πήρα την απόφαση αυτή πριν τα Χριστούγεννα και με ανακούφισε αρκετά, ήξερα πως αυτή ήταν η σωστή.

Όσο καιρό έπαιζε στο εξωτερικό, άρχισα να χάνω την όρεξή μου, καθώς και την πειθαρχία που χρειάζεσαι. Η πανδημία του κορονοϊού δεν βοήθησε, καθώς δεν μπορούσα να επισκέπτομαι την οικογένειά μου και τους φίλους μου.

Τώρα έχω τον χρόνο να ψάξω να βρω αυτό που θέλω να κάνω. Θα δούμε αν θα μου λείψει το ποδόσφαιρο. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους συγγενείς μου και τους φίλους μου για την στήριξη που έλαβα από αυτούς. Τώρα μπορώ να επενδύσω χρόνο σε αυτούς», ανέφερε μεταξύ άλλων.