Μονακό: Ανακοίνωσε τον Βραζιλιάνο Βάντερσον (pics, vid)

Παίκτης της Μονακό είναι και επισήμως από σήμερα (1/1) ο Βάντερσον, όπως ενημέρωσε η γαλλική ομάδα μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Μονακό: Ανακοίνωσε τον Βραζιλιάνο Βάντερσον (pics, vid)

Η πρώτη μεταγραφή της Μονακό για το 2022 είναι γεγονός!

Ο γαλλικός σύλλογος την πρώτη μέρα του νέου έτους γνωστοποίησε με αναρτήσεις του στο twitter ότι απέκτησε τον Βάντερσον από την Γκρέμιο.

Ο Βάντερσον Ντε Ολιβέιρα Κάμπος ή απλώς Βάντερσον, όπως είναι ευρύτερα γνωστός, περνάει πρώτη φορά τα σύνορα της πατρίδας του Βραζιλίας για χάρη των Μονεγάσκων. Παίζει στη θέση του δεξιού μπακ με συχνές ωστόσο προωθήσεις και στην επίθεση.

Γεννημένος στις 21 Ιουνίου 2001, ο Βάντερσον θα φορά τη φανέλα της Μονακό για τα επόμενα 5,5 χρόνια, καθώς το συμβόλαιο που υπέγραψε εκπνέει στο τέλος Ιουνίου του 2027.

Το 2018 ήταν η χρονιά που ο 20χρονος ποδοσφαιριστής εντάχθηκε στην Γκρέμιο, αλλά το ντεμπούτο του σε επαγγελματικό επίπεδο με τον σύλλογο του Πόρτο Αλέγκρε το έκανε στις 27 Δεκεμβρίου 2020 κόντρα στην Ατλέτικο Γκοϊανένσε. Συνολικά κατέγραψε 59 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με την Γκρέμιο, πετυχαίνοντας 5 γκολ και δίνοντας 3 ασίστ. Παράλληλα έχει χριστεί διεθνής με την εθνική ομάδα Κ20 της «σελεσάο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μετακίνηση του Βάντερσον στη Μονακό κόστισε σχεδόν 12 εκατομμύρια ευρώ.