Ινφαντίνο: «Το 2022 θα είναι μια αξέχαστη χρονιά Παγκοσμίου Κυπέλλου»

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, απηύθυνε τις ευχές του για το 2022 στην παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα, δίνοντας τη δέσμευσή του για συνέχιση της αλληλεγγύης στον κόσμο του «βασιλιά των σπορ».

Ινφαντίνο: «Το 2022 θα είναι μια αξέχαστη χρονιά Παγκοσμίου Κυπέλλου»

Τις καλύτερες ευχές του ενόψει της έλευσης του νέου χρόνου δίνει στον κόσμο του ποδοσφαίρου ο Τζιάνι Ινφαντίνο.

Ο πρόεδρος της FIFA τονίζει την αναγκαιότητα της παγκοσμιοποίησης του λαοφιλέστερου αθλήματος προκειμένου να καταστεί κοινό αγαθό. Ταυτόχρονα υπόσχεται μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της παγκόσμιας συνομοσπονδίας διάλογο και συνεχή προσπάθεια προς όφελος όλων ανεξαιρέτως των συμμετεχόντων στο παιχνίδι.

Δεν παραλείπει μάλιστα ο Ιταλοελβετός μεγαλοπαράγοντας να χαρακτηρίσει το 2022 ως «χρονιά Μουντιάλ».

Το μακροσκελές μήνυμα του Ινφαντίνο έχει ως εξής:

«Όπου κι αν βρίσκεστε στον κόσμο και όποια κι αν είναι η σχέση σας με το όμορφο παιχνίδι μας, θα ήθελα να ευχηθώ σε εσάς και στους αγαπημένους σας μια πολύ καλή χρονιά και να πραγματοποιηθούν όλες οι ελπίδες και τα όνειρά σας το 2022: μια χρονιά Παγκοσμίου Κυπέλλου», είπε ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της FIFA.

«Η παγκόσμια προσοχή θα είναι στο Κατάρ τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, καθώς το τουρνουά διεξάγεται για 22η φορά και είναι η πρωτοποριακή πρώτη διοργάνωση στη Μέση Ανατολή. Οι τελικοί θα πραγματοποιηθούν σε έναν κόσμο που είναι πολύ διαφορετικός από αυτόν στον οποίο η Γαλλία σήκωσε το τρόπαιο στη Μόσχα πριν από τέσσερα χρόνια και γνωρίζουμε ότι η μεγαλύτερη σκηνή από όλες θα προσφέρει ελπίδα και έμπνευση σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που έχουν περάσει δύσκολες στιγμές μέσω της πανδημίας. Το Παγκόσμιο Κύπελλο Κατάρ 2022 θα είναι μια πραγματικά μοναδική ευκαιρία για να επανενωθεί ο κόσμος σε μια γιορτή ποδοσφαίρου και κοινωνικής ένταξης. Το χρειαζόμαστε όλοι!», πρόσθεσε.

Είτε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, στην Κόστα Ρίκα για το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών κάτω των 20 ετών, στην Ινδία για το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών κάτω των 17 ετών, είτε στο Κατάρ, τα τουρνουά της FIFA θα συνεχίσουν να λειτουργούν με το σκεπτικό ότι η υγεία έρχεται πρώτη. Ταυτόχρονα συνεχίζουμε επίσης να δεσμευόμαστε για αλληλεγγύη με όλη την ποδοσφαιρική κοινότητα στην καθημερινή μας δράση, όπως κάνουμε με το "Σχέδιο Ανακούφισης για τoν Covid-19", το οποίο ήταν κρίσιμο για την επιβίωση του ποδοσφαίρου σε πολλές από τις ομοσπονδίες-μέλη μας. Το ποδόσφαιρο έχει πολλά διαφορετικά επίπεδα, αλλά στη μαγική ουσία του είναι το ίδιο παιχνίδι: το παιχνίδι των ανθρώπων. Για όλους. Σε κάθε ήπειρο, κάθε περιοχή, κάθε χώρα.

Στη FIFA θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά για να ανταποκριθούμε στην αποστολή να μην ξεχνάμε αυτούς που χρειάζονται περισσότερο και που δεν έχουν φωνή, προστατεύοντας παράλληλα την υγιή ανάπτυξη όλων των άλλων και το παγκόσμιο ποδοσφαιρικό κίνημα. Συνεχίζουμε να προσπαθούμε να κάνουμε το ποδόσφαιρο πραγματικά παγκόσμιο, μέσω διοργανώσεων και εκδηλώσεων και μέσω της ανάπτυξης του αθλήματός μας, διευρύνοντας τον αντίκτυπό του στη νεολαία και την ευρύτερη κοινωνία. Για γυναίκες και άνδρες, για κορίτσια και αγόρια. Το 2022 θα είναι έτος δράσης, αλλά θα είναι και έτος διαλόγου. Η νέα FIFA είναι ένα δημοκρατικό όργανο και μαζί με τα ενδιαφερόμενα μέρη μας θα σχεδιάσουμε τον δρόμο για το μέλλον του ποδοσφαίρου, κάνοντας το παιχνίδι κατάλληλο για τον σκοπό της σύγχρονης εποχής και διασφαλίζοντας ότι μπορούμε να ενισχύσουμε την παγκόσμια ανταγωνιστικότητα.

»Για να το κάνουμε αυτό, βασιζόμαστε στη συλλογική ενότητα και δύναμη μεταξύ της ποδοσφαιρικής κοινότητας προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι το μέλλον του αθλήματός μας είναι βιώσιμο παγκοσμίως. Βασιζόμαστε στη συντριπτική πλειοψηφία που ανυπομονεί για νέες συναρπαστικές ευκαιρίες για να ονειρευτεί, να αναπτύξει το παιχνίδι, να νιώσει πραγματικά μέρος της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής κοινότητας. Και βασιζόμαστε επίσης σε όσους βρίσκονται στην κορυφή για να δείξουν αλληλεγγύη, χωρίς την οποία ούτε το ποδόσφαιρο στην πιο ελίτ του δεν θα υπήρχε. Τους ευχαριστούμε για την πολύτιμη συμβολή τους στη δημοτικότητα του παιχνιδιού και υπολογίζουμε στην υποστήριξή τους, στον σεβασμό και στο στρατηγικό τους όραμα, καθώς προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε με επιτυχία τις συζητήσεις γύρω από τη μεταρρύθμιση του διεθνούς ημερολογίου αγώνων. Θα εργαστούμε μαζί για την ενότητα και το απόλυτο όφελος όλων. Το 2022 θα είναι μια ξεχωριστή και αξέχαστη χρονιά και θα ήθελα να σας ευχηθώ ό,τι καλύτερο».