Υφυπουργός Υγείας Ιταλίας: «Οι αντιεμβολιαστές αθλητές δεν θα παίξουν ξανά αυτή τη σεζόν»

Ο Υφυπουργός Υγείας της Ιταλίας, Αντρέα Κόστα, προανήγγειλε σκληρά μέτρα στον χώρο του αθλητισμού της χώρας για τους αθλητές που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Υφυπουργός Υγείας Ιταλίας: «Οι αντιεμβολιαστές αθλητές δεν θα παίξουν ξανά αυτή τη σεζόν»

Μακριά από την αγωνιστική δράση είναι αποφασισμένη η ιταλική κυβέρνηση να κρατήσει τους αθλητές που δεν έχουν εμβολιαστεί, σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσει η χώρα τα κρούσματα της πανδημίας του κορονοϊού που ολοένα και αυξάνονται.

Όπως γνωστοποίησε σε δηλώσεις του ο Υφυπουργός Υγείας, Αντρέα Κόστα, οι αθλητές που δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν θα το πράξουν ως τις 10 Ιανουαρίου, τότε δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής ως το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

«Οι αντιεμβολιαστές αθλητές δεν θα τους επιτρέπεται να παίξουν ξανά αυτή τη σεζόν. Η πανδημία είναι μια σκληρή κατάσταση και δεν μπορούμε να κάνουμε άλλες θυσίες, αφού έχουμε κάνει πολλές τα δύο τελευταία χρόνια. Έχουμε κάνει σαφή διαχωρισμό με αυτό το διάταγμα μεταξύ αυτών που εμβολιάζονται και εκείνων που αποφασίζουν να μην το κάνουν. Ας μην ξεχνάμε ότι οκτώ στις 10 κλίνες εντατικής θεραπείας είναι κατειλημμένες από ανεμβολίαστους.

Ελπίζουμε ότι και στα γήπεδα μπορεί να υπάρχει μεγαλύτερο αίσθημα προσωπικής ευθύνης, καθώς είδαμε πάρα πολλούς οπαδούς πρόσφατα να μην φορούν μάσκες. Χρειαζόμαστε όλοι μαζί να κάνουμε αυτή τη θυσία. Άλλες χώρες κράτησαν πιο αυστηρή στάση κλείνοντας τα γήπεδά τους, αλλά πιστεύουμε ότι η μείωση στο 50% θα είναι αρκετή, εφόσον τηρούνται οι κανόνες», ανέφερε σχετικά σε ραδιοφωνικό σταθμό της γειτονικής χώρας.