Ο ...μυστικός κανόνας 5'' του Πεπ Γκουαρντιόλα

O κανόνας των πέντε δευτερολέπτων που εφαρμόζει παντού

Ο ...μυστικός κανόνας 5'' του Πεπ Γκουαρντιόλα

Ο Ντομενέκ Τορέντ, προπονητής της ομάδας της Νέας Υόρκης, πρώην βοηθός του Γκουαρντιόλα στη Μάντσεστερ Σίτι και στενός φίλος του Καταλανού προπονητή, εξήγησε σε συνέντευξή του στη Daily Mail, έναν από τους κανόνες που ο διάσημος Πεπ θεωρεί απαραίτητο για την υλοποίηση του ποδοσφαίρου από τις ομάδες που προπονεί.

«Είναι απλό. Όταν χάνεις την μπάλα πρέπει να αντιδράσεις ή να γυρίσεις πίσω. Κατά τους δύο πρώτους μήνες της σεζόν με τη Μάντσεστερ Σίτι, η προπόνηση ήταν πάντα έτσι. Και αξίζει να θυμόμαστε ότι η ομάδα δέχθηκε περισσότερα γκολ από ποτέ σε αυτή την πρώτη σεζόν, μιλήσαμε γι 'αυτό πολύ ».

Σύμφωνα με τον Τορέντ, αυτός είναι ο κανόνας των πέντε δευτερολέπτων και συνίσταται στην προσπάθεια να ανακτήσει ο παίκτης την μπάλα αμέσως μετά την απώλεια. Αν αυτό δεν συμβεί, είναι ένα λάθος, που η ομάδα πρέπει να αντιμετωπίσει με την αμυντική της λειτουργία.

«Ο Γκουαρντιόλα όχι μόνο θέλει τις ομάδες του να είναι αποτελεσματικές στην ανάπτυξη, θέλει να δημιουργήσει κάτι ιδιαίτερο. Μερικοί λένε ότι παίζει καλά επειδή έχει τους καλύτερους παίκτες, αλλά η αλήθεια είναι ότι μερικοί παίζουν καλά μόνο με τον Γκουαρντιόλα προπονητή».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ