Κλοπ: «Δεν έχω τη σωστή εξήγηση…»

Ο τεχνικός της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ μίλησε για την ήττα από τη Λέστερ και τη διαφορά από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι. 

Κλοπ: «Δεν έχω τη σωστή εξήγηση…»

Προβληματισμένος με την εικόνα της ομάδας του στον αγώνα με τη Λέστερ ήταν ο τεχνικός της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ.

«Ναι, ναι. Σίγουρα την άξιζε», είπε ο Γερμανός τεχνικός για το εάν άξιζε τη νίκη η Λέστερ και συνέχισε: «Δεν μου άρεσαν πολλά στο ποδόσφαιρό μας, αυτό δεν είναι ωραίο. Πρέπει να πάμε καλύτερα. Πρέπει να το σκεφτούμε καλά και να βελτιωθούμε. Δεν ήμασταν αρκετά καλοί. Είναι μια από εκείνες τις μέρες που δεν θέλεις να έχεις, αλλά τις έχουμε κατά καιρούς και πρέπει να προχωρήσουμε. Είδα τόσες πολλές εμφανίσεις που ήταν κάτω από το επίπεδο μας.

Ήταν ένα πολύ περίεργο παιχνίδι. Απλώς δεν ήμασταν αρκετά καλοί. Είχαμε ακόμα αρκετές ευκαιρίες. Αυτό που κάναμε με την μπάλα στα πόδια δεν ήταν σωστό. Κάναμε ένα πολύ κακό παιχνίδι, οπότε τους άξιζε η νίκη. Η λήψη των αποφάσεών μας ήταν κακή, ίσως έλειπε λίγη τύχη. Έτσι είναι. Θα έπρεπε να είχαμε περισσότερες από αυτές τις στιγμές. Είχαμε αρκετές ευκαιρίες για να πάρουμε τη νίκη, αλλά αν χάνεις χρειάζονται περισσότερες ευκαιρίες.

Νομίζω ότι ξεκινήσαμε καλά, μετά χάσαμε εντελώς τον ρυθμό μας και δεν τον πήραμε πίσω. Η Λέστερ έπαιξε πριν δύο ημέρες και άξιζε απόλυτα την νίκη. Ίσως αν παρακολουθήσω το παιχνίδι πίσω, θα δω ότι ήμασταν απλά άτυχοι. Δεν είμαι σίγουρος ότι αυτή θα είναι η ανάλυσή μου. Δεν μου άρεσε η απόδοσή μας, για να είμαι ειλικρινής. Παίξαμε ένα πολύ περίεργο παιχνίδι. Είχαμε ευκαιρίες – είχαν ένα σουτ στο τέρμα και αυτό είναι εντάξει».

Για την ήττα:

«Ο λόγος της ήττας είναι ξεκάθαρος. Έπρεπε να παίξουν πριν από δύο μέρες, έπρεπε να παλέψουν σε αυτή την πολύ έντονη περίοδο και το έκαναν πολύ καλά. Αν είχαμε παίξει όπως μπορούμε να παίξουμε, νομίζω ότι θα ήμασταν νικητές. Δεν κάναμε όμως αρκετά πράγματα, για να κερδίσουμε την Λέστερ, οπότε δεν αξίζαμε τη νίκη. Μια ήττα είναι μια ήττα. Πρέπει να μάθουμε και θα το κάνουμε. Το πρώτο πράγμα είναι να μην το ξανακάνουμε έτσι. Χάσαμε τον ρυθμό μας και δεν ήμασταν αρκετά ήρεμοι για να τον πάρουμε πίσω. Εμείς φταίμε. Μπορούσατε να το δείτε να έρχεται λίγο. Είχαν ένα σουτ στο τέρμα. Δεν είχαν πολλές ευκαιρίες. Θα έπρεπε να αμυνθούμε καλύτερα. Το κάνουμε συνήθως, γιατί δεν το κάναμε σήμερα είναι δύσκολο να εξηγήσω».

Για τη διαφορά με τη Μάντσεστερ Σίτι:

«Έχει μια μεγάλη διαφορά η Σίτι. Αυτή τη στιγμή δεν είναι το πρόβλημά μου. Εάν παίξουμε το κανονικό μας ποδόσφαιρο, το ποδόσφαιρο της Λίβερπουλ, έχουμε την ευκαιρία να κερδίσουμε περισσότερα ποδοσφαιρικά παιχνίδια».

Για το χαμένο πέναλτι του Σαλάχ:

«Ο Μάντισον προσπάθησε να αποσυντονίσει τον Σαλάχ, αλλά όλοι το κάνουν αυτό. Συνήθως ανταποκρίνεται σε αυτή την κατάσταση, δεν το έκανε. Συνήθως είναι καλύτερος σε αυτή την κατάσταση, αλλά το ίδιο και η ομάδα».

Για τη συνέχεια:

«Τώρα παίζουμε με την Τσέλσι και δεν μπορούμε να πάρουμε και οι δύο τους βαθμούς, το ξέρω. Δεν ήταν το σχέδιό μας να δώσουμε στη Σίτι την ευκαιρία να ξεφύγει. Πρέπει να δούμε πόσους βαθμούς μπορούμε να πάρουμε. Δεν έχω σωστή εξήγηση για την ήττα. Η εύρεση μιας είναι το κύριο μέλημά μου, όχι η διαφορά».