Ο Γιώργος Πετράκης για το «διαζύγιο» με τον Ολυμπιακό Λευκωσίας

Ο τέως προπονητής του Ολυμπιακού Λευκωσίας, Γιώργος Πετράκης αναφέρθηκε στην αποχώρησή του από τους «μαυροπράσινους» και όχι μόνο.

Ο Γιώργος Πετράκης για το «διαζύγιο» με τον Ολυμπιακό Λευκωσίας

Ο τέως προπονητής του Ολυμπιακού Λευκωσίας, Γιώργος Πετράκης στον Super Sport FM 104.0 και στην εκπομπή «Επί παντός αθλητικού» και αναφέρθηκε στην αποχώρησή του από τους «μαυροπράσινους» και όχι μόνο.

«Όπως ανέφερα στην προσωπική μου δήλωση. Ήταν προσωπικοί οι λόγοι για τους οποίους δεν θέλω να επεκταθώ. Η ομάδα έκανε καλά πράγματα, κάποιες φορές ίσως είναι καλύτερο να χωρίζουν οι δρόμοι με μια διαδικασία που να βοηθά και τις δυο πλευρές. Είμαι χαρούμενος που δούλεψα σε αυτή την ομάδα και κάναμε ωραία πράγματα μαζί. Για εμένα δεν έχει να κάνει καθόλου με το τελευταίο αποτέλεσμα (σ.σ ήττα από ΑΕΛ). Ήταν ένα περίεργο παιχνίδι, είχε και διαιτητικά λάθη.

Τα αποτελέσματα παίζουν ρόλο για τη ψυχολογία μιας ομάδας, δεν υπογράφουμε ότι θα κερδίζουμε, υπάρχουν τρία αποτελέσματα. Κάποιες φορές κάναμε περήφανους τους φιλάθλους μας. Καλώς ή κακώς τα πράγματα αλλάζουν, ελπίζω η απόφασή μου να φύγω να είναι για καλό. Είναι κάποια γεγονότα, στιγμές και πράγματα που μας ωθούν σε πράξεις που είμαστε υπόλογοι σε ό,τι κάνουμε και λέμε. Η απόφασή μου έχει να κάνει με τη δική μου αίσθηση και ίσως ήταν μια στιγμή που έπρεπε να χωρίσουμε τώρα, ώστε ο καθένας να βρει το δικό του δρόμο εξέλιξης.

Αισθάνομαι πως εξελίχθηκαν και σαν προπονητής και σαν άνθρωπος και μόνο καλά πράγματα έχω να κρατήσω από την παρουσία μου στην Κύπρο και τον Ολυμπιακό. Με βάση την εικόνα όλων των αγώνων που ζήσαμε, μπορώ να πω ότι 2-3 ημίχρονα δεν ήμασταν τόσο ανταγωνιστικοί όσο θα θέλαμε, οπότε ναι πιστεύω ότι μπορεί να μπει εξάδα. Με 1-2 πινελιές μπορεί να διεκδικήσει τον στόχο αυτό. Η άποψή μου είναι ότι η ομάδα χρειάζεται έναν παίκτη για να ξεκλειδώνει τις αντίπαλες άμυνες.

Το πιο δύσκολο παιχνίδι για εμάς ήταν με τον Απόλλωνα. Μας δυσκόλεψε πολύ ο τρόπος παιχνιδιού τους. Στα άλλα παιχνίδια δεν θυμάμαι κάτι να πω ότι εντυπωσιάστηκα. Ο Απόλλων και η ΑΕΚ έχουν μια σταθερότητα. Θαυμάζω την ποιότητα σταθερότητας, αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά, που έχει μπει στην ομάδα της Λάρνακας. Ξέρουν τη θέλουν, βάζουν στόχους και το βρίσκουν. Έχει ακόμη δρόμο το πρωτάθλημα, δεν μπορώ να κάνω πρόβλεψη ότι θα πάρει κάποια από αυτές τις δύο ομάδες τον τίτλο».