Eredivisie: Πρωταθλήτρια χειμώνα η Αϊντχόφεν

Η Αϊντχόφεν επιβλήθηκε 4-1 της Βάαλβαϊκ για την 17η αγωνιστική της Eredivisie και πήρε τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα στην Ολλανδία, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Άγιαξ (2-0 την Φέγενορντ).

Eredivisie: Πρωταθλήτρια χειμώνα η Αϊντχόφεν

Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Eredivisie παρέμεινε η Αϊντχόφεν μετά το τέλος και της 17ης αγωνιστικής στον θεσμό και κατέκτησε τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα στην Ολλανδία. Ο σύλλογος επιβλήθηκε με το ευρύ 4-1 εκτός έδρας της Βάαλαβαϊκ και έφτασε τους 40 πόντους στο «ρετιρέ» του βαθμολογικού πίνακα.

Στη δεύτερη θέση με μόλις έναν πόντο λιγότερο ακολουθεί ο Άγιαξ, ο οποίος πέτυχε την τρίτη του σερί εκτός έδρας νίκη στον θεσμό επικρατώντας 2-0 της Φέγενορντ στο Ρότερνταμ. Με το αυτογκόλ του Σένεσι στο 44’ και το πέναλτι του Τάντιτς στο 81’ ο «Αίαντας» πήρε το τρίποντο και άφησε πίσω του στην Τρίτη θέση την Φέγενορντ.

Την πρώτη τετράδα στην κατάταξη συμπληρώνει η Τβέντε, που με τον Δημήτρη Λημνιό στο βασικό του σχήμα κέρδισε 3-1 εκτός έδρας την Τσβόλε. Μάλιστα, ο Έλληνας άσος άνοιξε το σκορ για την ομάδα του στο 15’, ενώ στην εστία των γηπεδούχων βρισκόταν ο Κώστας Λάμπρου.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια που ξεχώρισαν από το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής, Φορτούνα Σιτάρντ και Ουτρέχτη αναδείχτηκαν ισόπαλες 2-2, με τον Ανδρέα Σάμαρη να ξεκινάει βασικός στους γηπεδούχους και τον Τάσο Δουβίκα στους φιλοξενούμενους, ενώ με το ίδιο σκορ (2-2) ολοκληρώθηκε και το παιχνίδι ανάμεσα στην Σπάρτα Ρότερνταμ και την Φίτεσε. Για την Σπάρτα Ρότερνταμ ο Γιάννης Μασούρας βρέθηκε στο αρχικό σχήμα και αγωνίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της συνάντησης.

Τέλος, η Άλκμααρ με βασικούς τους Παντελή Χατζηδιάκο και Βαγγέλη Παυλίδη επιβλήθηκε 4-1 της Βίλεμ, ενώ η Γκο Αχέντ Ίνγκλς Γιάννη Φοίβο Μπότο στη σύνθεσή της ηττήθηκε 2-0 από τη Ναϊμέγκεν.

Τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (18/12)
Φορτούνα Σιτάρντ - Ουτρέχτη 2-2
Σπάρτα Ρότερνταμ – Φίτεσε 2-2
Αλκμααρ – Βίλεμ 4-1
Χεράκλες – Γκρόνινγκεν 4-2
Τσβόλε – Τβέντε 1-3
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (19/12)
Καμπούρ – Χέρενφεν 1-2
Γκόου Αχέντ Ιγκλς – Ναϊμέγκεν 0-2
Φέγενορντ – Άγιαξ 0-2
Βάαλβαϊκ – Αϊντχόφεν 1-4

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ