Κύπρος: Ασίστ ο Χριστοδουλόπουλος στην Ανόρθωση, στην κορυφή ο Απόλλων Λεμεσού

Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και Αμρ Ουάρντα οδήγησαν την Ανόρθωση στη νίκη με 2-0 επί του Εθνικού Άχνας στο Δασάκι για την 14η αγωνιστική του κυπριακού πρωταθλήματος. Στην πρώτη θέση της βαθμολογίας βρέθηκε ο Απόλλων Λεμεσού.

Κύπρος: Ασίστ ο Χριστοδουλόπουλος στην Ανόρθωση, στην κορυφή ο Απόλλων Λεμεσού

Με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο και τον Αμρ Ουάρντα να πραγματοποιούν εξαιρετική εμφάνιση, η Ανόρθωση νίκησε 2-0 τον Εθνικό Άχνας στο Δασάκι, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του κυπριακού πρωταθλήματος. Από ασίστ του πρώην άσου του Ολυμπιακού ο Ουάρντα άνοιξε το σκορ στο 58’, ενώ στο 71’ ο Αιγύπτιος μεσοεπιθετικός πέτυχε και το δεύτερο προσωπικό του γκολ διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Αυτό ήταν το δεύτερο σερί τρίποντο για την «Κυρία» στην κατηγορία, με το οποίο ανέβηκε στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

«Κερδίσαμε ένα δύσκολο παιχνίδι, πάντα είναι δύσκολο να παίζεις εδώ στο Δασάκι. Αξίζουν συγχαρητήρια οι παίκτες μου. Ήμασταν καλύτεροι σε όλο το παιχνίδι. Πετύχαμε δύο γκολ στο β’ ημίχρονο και πιστεύω πως κερδίσαμε δίκαια. Θέλαμε να πετύχουμε στην Ευρώπη, δεν τα καταφέραμε. Είμαι περήφανος για το τι έκαναν. Αυτό που μας έμεινε είναι το πρωτάθλημα και το Κύπελλο και θα το κυνηγήσουμε μέχρι το τέλος», είπε μετά το παιχνίδι ο προπονητής της Ανόρθωσης, Τιμούρ Κετσπάγια.

Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα βρίσκεται ο Απόλλων, ο οποίος βέβαια δεν κατάφερε να πανηγυρίσει τη νίκη στον εκτός έδρας αγώνα του κόντρα στον ΑΠΟΕΛ. Η ομάδα της Λεμεσού αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με την αντίπαλό της και έτσι βρέθηκε στο +1 από την δεύτερη ΑΕΚ Λάρνακας, η οποία υποδέχεται την Δευτέρα (20/12) την Πάφο. Ο Νταμπό άνοιξε το σκορ για τον Απόλλωνα στο 42’ και ο ΑΠΟΕΛ ισοφάρισε στο 74’ με τον Καρώ.

Τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Άρης Λεμεσού – Π.Α.Ε.Ε.Κ. 1-1
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ: Εθνικός Άχνας – Ανόρθωση 0-2, ΑΠΟΕΛ – Απόλλων Λεμεσού 1-1
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
17.00: ΑΕ Λεμεσού – Ολυμπιακός Λευκωσίας
19.00: Δόξα Κατωκοπιάς – Ομόνοια
ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ
19.00: ΑΕΚ Λάρνακας – Πάφος

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ