Νοέλ Λε Γκρα για τη διακοπή στο Παρί FC-Λιόν: «Πρέπει να ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί οι τρελοί»!

«Άστραψε και βρόντηξε» ο πρόεδρος της γαλλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Νοέλ Λε Γκρα, αναφορικά με τη διακοπή του αγώνα Παρί FC-Λιόν για το Κύπελλο Γαλλίας.

Νοέλ Λε Γκρα για τη διακοπή στο Παρί FC-Λιόν: «Πρέπει να ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί οι τρελοί»!

Η διακοπή του αγώνα Παρί FC-Λιόν για το Κύπελλο Γαλλίας προστέθηκε σε μια σειρά επεισοδίων μεταξύ οπαδών στην τρέχουσα σεζόν, γεγονός που σήμανε συναγερμό στις τάξεις της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας.

Ο πρόεδρος της τελευταίας Νοέλ Λε Γκρα, καταδίκασε τα επεισόδια αποκαλώντας «τρελούς» τους οπαδούς που ευθύνονταν, ενώ παράλληλα υποσχέθηκε να δώσει άμεση λύση στα φαινόμενα που φέτος έχουν αμαυρώσει σε τακτά διαστήματα το ποδόσφαιρο στη Γαλλία.

«Τώρα, οι ευθύνες θα αποδοθούν τη Δευτέρα (20/12). Έχω βάλει όλες τις ομάδες μας σε αυτήν την υπόθεση. Θα μελετήσουν όλες τις αναφορές. Πρέπει να ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί οι τρελοί και από πού προέρχονται.

Χθες (Παρασκευή) υπήρχε αρκετός κόσμος για την ασφάλεια; Ήταν καλά διασφαλισμένο; Δεν είναι στο χέρι μου να απαντήσω. Οι υπεύθυνοι της ομοσπονδίας εργάζονται και οι αποφάσεις θα ληφθούν γρήγορα».

Ο δε πρόεδρος της Λιόν, Ζαν Μισέλ Ολάς, τόνισε για το γεγονός: «Δεν ξέρω ακριβώς τι συνέβη. Δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε μόνο τους οπαδούς μας. Υπήρξε μια αλυσίδα γεγονότων... Περιμένω να μάθω τι πραγματικά συνέβη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα βίαια επεισόδια στα γαλλικά γήπεδα ώθησαν την κυβέρνηση να ανακοινώσει την Πέμπτη (16/12) ότι οι αγώνες θα διακόπτονται εάν ένας παίκτης ή ένας διαιτητής τραυματιστεί από αντικείμενο που εκτοξεύεται από την εξέδρα.

Μεταξύ άλλων μέτρων, η κυβέρνηση είπε ότι η απόφαση για την διακοπή ενός αγώνα μετά από οποιοδήποτε συμβάν που θα προκληθεί από τον κόσμο θα ληφθεί το πολύ εντός 30 λεπτών από τη στιγμή που συνέβη. Δεσμεύτηκε επίσης να τηρήσει πιο αυστηρές απαγορεύσεις στα γήπεδα που προκλήθηκαν επεισόδια από οπαδούς.