Bundesliga: Η Χέρτα κράτησε τη Ντόρτμουντ στο -9 από τη Μπάγερν (3-2)

Η Χέρτα πανηγύρισε σπουδαία νίκη στο Βερολίνο με 3-2 επί της Ντόρτμουντ για την 17η αγωνιστική και κράτησε τους Βεστφαλούς στο -9 από την πρωτοπόρο Μπάγερν Μονάχου. Στην παρθενική του, φετινή, συμμετοχή ο Στέφανος Καπίνο κράτησε την εστία του απαραβίαστη κι η Αρμίνια Μπίλεφελντ κέρδισε μέσα στην Λειψία (2-0). Τα αποτελέσματα, οι σκόρερς και η βαθμολογία της Bundesliga

Bundesliga: Η Χέρτα κράτησε τη Ντόρτμουντ στο -9 από τη Μπάγερν (3-2)

Με τον χειρότερο τρόπο ολοκλήρωσε η Μπορούσια Ντόρτμουντ τον πρώτο γύρο της Bundesliga, καθώς ηττήθηκε 3-2 από τη Χέρτα στο Βερολίνο για την 17η αγωνιστική και έμεινε έτσι στο -9 από την πρωτοπόρο Μπάγερν Μονάχου. Οι Βεστφαλοί προηγήθηκαν στο παιχνίδι στο 31’ με το γκολ του Γιούλιαν Μπραντ, ωστόσο στην επανάληψη οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και έφτασαν στην μεγάλη ανατροπή.

Στο 51’ ο Μπελφοντίλ ισοφάρισε σε 1-1 και στη συνέχεια τη «σκυτάλη» στο σκοράρισμα πήρε ο Ρίχτερ, που με τέρματά του στο 57’ και το 69’ έγραψε το 3-1. Ως το φινάλε το μόνο που κατάφερε η Ντόρτμουντ ήταν να μειώσει στο 83’ με τον Τίγκες για το τελικό 3-2.

Mε τον Στέφανο Καπίνο να συνδυάζει την παρθενική εμφάνιση του στο τρέχον πρωτάθλημα (σ. είχε να παίξει από τον Μάρτη του 2020!) με τη διατήρηση της εστίας του απαραβίαστη, η τρομερή Αρμίνια Μπίλεφελντ πέτυχε σπουδαίο «διπλό» (0-2) στη Λειψία, με τους τοπικούς «ταύρους» να χάνουν κι άλλο έδαφος...

Η, προτελευταία, Αρμίνια (του Σεμπάστιαν Βασιλειάδη) πέτυχε αμφότερα τα τέρματά της στο δεύτερο μέρος παρότι στο μεσοδιάστημα (70') είχε μείνει με δέκα παίκτες λόγω της απευθείας κόκκινης που αντίκρισε ο Κλος.

Έτσι για πρώτη φορά πέτυχε «κολλητές» νίκες και συνεχίζει να ελπίζει στην παραμονή.

Την ίδια ώρα, η Μπορούσια Μένχενγκλαντμπαχ -που προερχόταν από τέσσερις σερί ήττες- κρατούσε στα χέρια της σπουδαίο «τρίποντο» στην έδρα της φορμαρισμένης Χόφενχαϊμ.

Ωστόσο, η ομάδα του Σεμπάστιαν Χένες κατάφερε να σκοράρει στο 90'+1' με τον Οκπογκούμα (είχε περάσει ως αλλαγή στο 87') για το τελικό 1-1.

Από εκεί και πέρα, η Άιντραχτ Φρανκφούρτης συνέχισε τη νικηφόρα πορεία της επικρατώντας 1-0 (35' Λίντστρομ) υποδεχόμενη τη Μάιντς, ενώ η Ουνιόν Βερολίνου (με τον Κώστα Σταφυλίδη βασικό και τον Λαμπρόπουλο παγκίτη) νίκησε με το ίδιο σκορ φιλοξενούμενη από την Μπόχουμ, επιστρέφοντας στα τρίποντα.

Χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε το Γκρόιτερ Φιρτ-Άουγκσμπουργκ.

To ματς της Παρασκευής

Με μια άνετη όσο κι επιβλητική νίκη 4-0 της πρωταθλήτριας και πρωτοπόρου της Bundesliga ξεκίνησε η 17η και τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου της κορυφαίας κατηγορίας της Γερμανίας.

Η Μπάγερν Μονάχου στο τελευταίο της ματς για το 2021 (αφού ακολουθεί χειμερινή διακοπή 3 εβδομάδων) συνέτριψε την Βόλφσμπουργκ, κάνοντας ένα ακόμη βήμα προς τη 10η, σερί, «σαλατιέρα» με την 5η σερί της νίκη!

Από την άλλη, οι «λύκοι» συνεχίζουν την ελεύθερη… πτώση, γνωρίζοντας την τέταρτη συνεχόμενη ήττα, με αποτέλεσμα να παραμένουν στους 20 και στη 12η θέση.

Η βραδιά εξελίχθηκε σε ιστορική για τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ο Πολωνός επιθετικός πέτυχε το τελευταίο γκολ της ομάδας του, φτάνοντας τα 43 μέσα στο ημερολογιακό έτος 2021 και έσπασε το σχετικό ρεκόρ του Γκερντ Μίλερ από το 1972.

Άξια αναφοράς επίσης είναι τα εξής: Οι Βαυαροί, που σκόραραν σε 64ο συνεχόμενο παιχνίδι, διεύρυναν το αήττητο εντός έδρας σερί τους απέναντι στη συγκεκριμένη αντίπαλο (27 νίκες και 2 ισοπαλίες). Παράλληλα, έμειναν αήττητοι σε ένα ακόμη τελευταίο παιχνίδι του εκάστοτε έτους, με την τελευταία ήττα να καταγράφεται το 1984.

Με το… καλημέρα της αναμέτρησης (7’), η Μπάγερν Μονάχου «πήρε κεφάλι» στο σκορ.

Μετά από σουτ του Γκνάμπρι και ασθενή απόκρουση του Καστέελς, ο Μίλερ με κοντινό πλασέ πέτυχε ένα εύκολο γκολ, που ήταν τον υπ’ αριθμόν 133 στην 400η συμμετοχή του στη Bundesliga.

Δύο λεπτά αργότερα, η Βόλφσμπουργκ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει με τον Βέγκχορστ, ο οποίος νικήθηκε από τον Νόιερ. Στο 33’ ο Ολλανδός έχασε άλλο ένα… άχαστο, αφού δεν μπόρεσε να σκοράρει από πλεονεκτική θέση.

Οι «λύκοι» πλήρωσαν την αναποτελεσματικότητα του.

Στο 57’ οι Βαυαροί έκρυψαν τη μπάλα και μετά από ασίστ του Μίλερ, ο Ουπαμεκανό με κοντινή κεφαλιά έκανε το 2-0. Και δύο λεπτά αργότερα, μετά από έναν ακόμη εξαιρετικό συνδυασμό, ο Σανέ που έγινε τελικός αποδέκτης με ένα εκπληκτικό πλασέ, έκανε το 3-0.

Στο 75’ ο Λεβαντόφσκι έχασε κι εκείνος ...άχαστο όμως, στο 87’ δεν λάθεψε, αφού μετά από κεφαλιά-ασίστ του Μουσιάλα με εντυπωσιακό βολ πλανέ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 17/12
Μπάγερν Μονάχου-Βόλφσμπουργκ 4-0
(7’ Μίλερ, 57’ Ουπαμεκανό, 59’ Σανέ, 87’ Λεβαντόφσκι)

Σάββατο, 18/12

Λειψία-Αρμίνια Μπίλεφελντ 0-2
(57' Σέρα, 75' Οκουγκάβα)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Μάιντς 1-0
(35' Λίντστρομ)

Χόφενχαϊμ-Μπορούσια Μένχενγκλαντμπαχ 1-1
(87' Οκπογκούμα - 35' Εμπολό)

Μπόχουμ-Ουνιόν Βερολίνου 0-1
(16' Κρούζε)

Γκρόιτερ Φιρτ-Άουγκσμπουργκ 0-0

Χέρτα Βερολίνου-Μπορούσια Ντόρτμουντ 3-2

(51' Μπελφοντίλ, 57' και 69' Ρίχτερ - 31' Μπραντ, 83' Τίγκες)

Κυριακή, 19/12

Φράιμπουργκ-Λεβερκούζεν (16:30)

Κολωνία-Στουτγκάρδη (18:30)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ