Bundesliga: Ρεκόρ ο Λεβαντόφσκι και «πεντάρα» η Μπάγερν στη Στουτγκάρδη (0-5)

Με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να σκοράρει δις και να ισοφαρίζει το ρεκόρ του Γκερντ Μίλερ με 42 γκολ σε ένα ημερολογιακό έτος στην Bundesliga, η Μπάγερν διέλυσε 5-0 την Στουτγκάρδη του Μαυροπάνου στην 16η αγωνιστική. Χατ-τρικ και δύο ασίστ ο Γκνάμπρι στους Βαυαρούς.

Bundesliga: Ρεκόρ ο Λεβαντόφσκι και «πεντάρα» η Μπάγερν στη Στουτγκάρδη (0-5)

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε η Μπάγερν Μονάχου την εκτός έδρας αναμέτρησή της με αντίπαλο τη Στουτγκάρδη του Κωνσταντίνου Μαυροπάνου, που άνοιξε την «αυλαία» της 16ης αγωνιστικής στην Bundesliga. Με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να σκοράρει δις και να φτάνει τα 42 γκολ σε ημερολογιακό έτος, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Γκερντ Μίλερ στην κατηγορία, οι Βαυαροί διέλυσαν 5-0 την αντίπαλό τους και απομακρύνθηκαν ακόμα περισσότερο από τους διώκτες τους στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Ο… χορός των γκολ για τους πρωταθλητές ξεκίνησε με τον Γκνάμπρι, που βρήκε δίχτυα στο 40’ και το 53’, ενώ στη συνέχεια πήρε τη «σκυτάλη» ο Λεβαντόφσκι και με τα δύο του τέρματα στο 69’ και το 72’ από ισάριθμες ασίστ του Γκνάμπρι ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-0. Το τελικό 5-0 διαμόρφωσε στο 74’ ο Γκνάμπρι ολοκληρώνοντας έτσι με χατ-τρικ την εντυπωσιακή του εμφάνιση στον αγώνα.

Για τη Στουτγκάρδη ο Μαυροπάνος ξεκίνησε στο βασικό σχήμα και αγωνίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, ενώ σημειώνεται ότι για την Μπάγερν αποχώρησε τραυματίας στο 27’ ο Κομάν με πρόβλημα στον οπίσθιο μηριαίο.

Κατά τα λοιπά η Κολωνία νίκησε 3-2 μέσα στο Βόλφσμπουργκ τους τοπικούς με ανατροπή και δύο γκολ του Μοντέστ.

Το νικητήριο στο 89'.

Οι «τράγοι» επέστρεψαν στις επιτυχίες, ενώ οι «λύκοι» (που επέστρεψαν στο σκοράρισμα μετά από τρία ματς) ηττήθηκαν για 4ο ματς και για 5 αγώνες απέχουν από την επιτυχία.

Μεγάλη νίκη πέτυχε η Μάιντς επί της Χέρτα με 4-0, που την έφερε στις ευρωπαϊκές θέσεις, ενώ η προτελευταία Αρμίνια Μπίλεφελντ (που δεν κέρδιζε 4 ματς) με το 2-0 επί της (αήττητης 3 αγώνες...) Μπόχουμ πήρε «οξυγόνο» κι ελπίζει στην παραμονή η οποία απέχει 4π.

Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (14/12)
Στουτγκάρδη – Μπάγερν Μονάχου 0-5
(40’, 53’και 74’ Γκνάμπρι, 69’ και 72’ Λεβαντόφσκι)

Βόλφσμπουργκ – Κολωνία 2-3
(8' Ενμέτσα, 51' Βέγκχορστ - 34', 89' Μοντέστ, 73' Ουθ)

Μάιντς – Χέρτα 4-0
(19' Λι, 41' Χακ, 49' Βίντμερ, 79' Μποέτιους)

Μπίλεφελντ – Μπόχουμ 2-0
(51' Οκουγκάβα, 69' Βίμερ)

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (15/12)
19.30: Γκλάντμπαχ – Άιντραχτ Φρανκφούρτης
21.30: Ντόρτμουντ – Γκρόιτερ Φιρτ, Λεβερκούζεν – Χόφενχαϊμ, Ουνιόν Βερολίνου – Φράιμπουργκ, Άουγκσμπουργκ – Λειψία

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ