Μεξικό: Πρωταθλήτρια ξανά η Άτλας ύστερα από 70 χρόνια - Νίκησε στα πέναλτι τη Λεόν (vid)

Η Άτλας κατέκτησε το πρωτάθλημα Μεξικού (Apertura) για δεύτερη φορά στην ιστορία της, νικώντας με 4-3 στα πέναλτι τη Λεόν σε έναν συναρπαστικό τελικό! Δείτε σε βίντεο τα καλύτερα στιγμιότυπα και όλα τα γκολ του αγώνα.

Μεξικό: Πρωταθλήτρια ξανά η Άτλας ύστερα από 70 χρόνια - Νίκησε στα πέναλτι τη Λεόν (vid)

Ύστερα από έναν συναρπαστικό δεύτερο τελικό, η Άτλας κατάφερε να λυγίσει τη Λεόν στη διαδικασία των πέναλτι, για να κατακτήσει έτσι το δεύτερο πρωτάθλημα Μεξικού στην ιστορία της και το πρώτο ύστερα από 70 ολόκληρα χρόνια!

Η ομάδα από τη Γουαδαλαχάρα είχε ηττηθεί με 3-2 στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων στην έδρα της Λεόν και η νίκη της με 1-0 στον επαναληπτικό (το μοναδικό γκολ της κανονικής διάρκειας πέτυχε ο αρχηγός Άλντο Ρότσα στο 55') οδήγησε τους αντιπάλους στην ψυχοφθόρο διαδικασία από την άσπρη βούλα.

Εκεί η Άτλας είχε μεγάλο πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακά της Καμίλο Βάργκας, καθώς ο Κολομβιανός γκολκίπερ απέκρουσε δύο χτυπήματα παικτών της Λεόν, με τους γηπεδούχους να επικρατούν τελικά με 4-3 στα πέναλτι και να παίρνουν τον τίτλο Apertura 2021.

Τελευταία πρωταθλήτρια Μεξικού ήταν η Κρουζ Αζούλ, από την οποία παίρνει τη... σκυτάλη η Άτλας, ενώ θα ακολουθήσει το πρωτάθλημα Clausura 2022 το οποίο θα ολοκληρώσει τη σεζόν στη Liga MX.

Να σημειώσουμε ότι το πρώτο -και μοναδικό μέχρι χθες- πρωτάθλημα που είχε κατακτήσει η Άτλας στο Μεξικό ήταν το μακρινό 1951, ενώ έχει υπάρξει και τρεις φορές φιναλίστ χωρίς να καταφέρει να πανηγυρίσει τον τίτλο.