Serie A: «Μπλόκο» στο Ούντινε για τη Μίλαν (1-1)

Η Μίλαν ισοφάρισε με τον Ιμπραϊμοβιτς στα... χασομέρια στο «Φρίουλι» την Ουντινέζε και η Ίντερ (αν κερδίσει αύριο) έχει την ευκαιρία να ανέβει μόνη πρώτη στην κορυφή. Η Γιουβέντους αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με την Βενέτσια και έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει την πρώτη τετράδα του Καμπιονάτο, ενώ είδε και τον Ντιμπάλα να αποχωρεί με πρόβλημα τραυματισμού. Τα αποτελέσματα, οι σκόρερς και η βαθμολογία.

Serie A: «Μπλόκο» στο Ούντινε για τη Μίλαν (1-1)

Η Ουντινέζε έβαλε εκ νέου «φωτιά» στο Καμπιονάτο. Οι «Φριουλιάνι» μπλόκαραν τη Μίλαν, η οποία ισοφάρισε στα... χασομέρια (1-1) στο ματς που έριξε την αυλαία του Σαββάτου (11/12).

Αποτέλεσμα που δίνει απλόχερα την ευκαιρία στην Ίντερ (αν κερδίσει την Κάλιαρι) στο «Μεάτσα» να ρίξει από την κορυφή τη συμπολίτισσα της και να πάρει εκείνη τα ηνία. Τη δυνατότητα να την πιάσει στη 2η θέση έχει και η Νάπολι που αντιμετωπίζει την Έμπολι.

Στο 17ο λεπτό ο Μπέτο έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους που έφτασαν μια ανάσα από την επιστροφή στις νίκες (τελευταία στις 7 Νοεμβρίου) αλλά ο Ιμπραϊμοβιτς με γκολ στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων έσωσε τους «ροσονέρι» από το... κάζο!

Πολύτιμους πόντους απώλεσε η Γιουβέντους σε ακόμα ένα παιχνίδι της την φετινή αγωνιστική περίοδο στο Καμπιονάτο. Στην 17η αγωνιστική οι «μπιανκονέρι» έφυγαν με το 1-1 από τη Βενετία κόντρα στην Βενέτσια και έχασαν την ευκαιρία να πλησιάσουν την πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα.

Η «Γηραιά Κυρία» άνοιξε το σκορ στο 32’ με τον Μοράτα, αλλά στο 55’ οι γηπεδούχοι «απάντησαν» με τον Αράμου για το 1-1. Σαν να μην έφτανε η «γκέλα» για τη Γιουβέντους, είδε και τον Πάουολο Ντιμπάλα να αποχωρεί με πρόβλημα τραυματισμού στο 12’. Αυτή ήταν η τέταρτη ισοπαλία για την «Γηραιά Κυρία», η οποία παρέμεινε στις 8 νίκες σε 17 παιχνίδια της στο πρωτάθλημα.

Παράσταση για έναν ρόλο ήταν η αναμέτρηση της Φιορεντίνα με την Σαλερνιτάνα με την οποία άνοιξε η «αυλαία» του Σαββατιάτικου προγράμματος της 17ης αγωνιστικής της Serie A.

Οι «βιόλα» συνέτριψαν την ουραγό της βαθμολογίας με 4-0 κι αναρριχήθηκαν στην 5η θέση της βαθμολογίας.

Κορυφαίος, για ένα ακόμη ματς, ο Βλάχοβιτς πετυχαίνοντας τα μισά τέρματα της ομάδας της Φλωρεντίας η οποία πέτυχε την τρίτη διαδοχική της νίκη.

Από την άλλη η ομάδα του Ιταλικού Νότου είναι άποντη και δίχως γκολ 3 αγώνες (σ. έχει πετύχει ένα τέρματα σε 7 ματς...) κι η τελευταία της επιτυχία είναι πριν 8 αγωνιστικές (26/10)

Το ματς της Παρασκευής

Νικήτρια στο ντέρμπι της Γένοβας, με το οποίο ξεκίνησε η 17η αγωνιστική της Serie A αναδείχθηκε η Σαμπντόρια που επιβλήθηκε της συμπολίτισσας της, Τζένοα, με σκορ 3-1.

Έτσι οι «μπλουτσερκιάτι» επέστρεψαν στις επιτυχίες μετά από δύο σερί ήττες και όχι μόνο απομακρύνθηκαν από την επικίνδυνη ζώνη (στο +8), αλλά άφησαν τους «γκριφόνι» προτελευταίους να συνεχίζουν να ψάχνουν την πρώτη τους νίκη από τις 12... Σεπτέμβρη!

Το πρόσωπο του αγώνα ήταν ο Μανόλο Γκαμπιαντίνι.

Όχι μόνο γιατί πέτυχε τα δύο από τα τρία τέρματα της ομάδας του, αλλά γιατί μ' αυτά έφτασε τα πέντε στην καριέρα του κι έγινε το πρώτος σκόρερ των ντέρμπι του μεγάλου λιμανιού του Ιταλικού Βορρά μαζί με τον Αντριάνο Μπασέτο που είχε παίξει στην «Σαμπ» την περίοδο 1946-53

Όσο για τους ηττημένους σκόραραν μετά από 4 ματς κι αυτό εξηγεί την θέση τους στην βαθμολογία...


Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 10/12

Τζένοα-Σαμπντόρια 1-3
(78' Ντέστρο - 7', 87' Γκαμπιαντίνι, 49' Καπούτο)

Σάββατο 11/12
Φιορεντίνα-Σαλερνιτάνα 4-0
(31' Μποναβεντούρα, 51', 84' Βλάχοβιτς, 90' Μάλε)

Βενέτσια-Γιουβέντους 1-1

(55' Αράμου - 32' Μοράτα)

Ουντινέζε-Μίλαν 1-1
(17' Μπέτο - 90+2' Ιμπραϊμοβιτς)

Κυριακή 12/12
Τορίνο-Μπολόνια (13:30)
Ελλάς Βερόνα-Αταλάντα (16:00)
Νάπολι-Έμπολι (19:00)
Σασουόλο-Λάτσιο (19:00)
Ίντερ-Κάλιαρι (21:45)

Δευτέρα 13/12
Ρόμα-Σπέτσια (21:45)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ