Βundesliga: Ξεμάκρυνε η Μπάγερν μ' ανατροπή, γκολ… γενεθλίων ο Μαυροπάνος στη Στουτγκάρδη

Η Μπάγερν Μονάχου κέρδισε 2-1 την Μπόχουμ μ' ανατροπή και εκμεταλλευόμενη το 1-1 της Μπορούσια Ντόρτμουντ στο Μπόχουμ ξέφυγε με 6 πόντους! Η Στουτγκάρδη επικράτησε 2-0 της Βόλφσμπουργκ, με τον Κωνσταντίνο Μαυροπάνο να σκοράρει ανήμερα των 24ων γενεθλίων του. Τα αποτελέσματα, οι σκόρερς και η βαθμολογία.

Βundesliga: Ξεμάκρυνε η Μπάγερν μ' ανατροπή, γκολ… γενεθλίων ο Μαυροπάνος στη Στουτγκάρδη

Αντί να χάσει πόντους, αφού βρέθηκε να κυνηγά στο σκορ, κόντρα στην Μάιντς, στο Μόναχο και να μειωθεί το +4 (που είχε «οικοδομήσει» με τη νίκη της στο «Klassiker» της περασμένης αγωνιστικής), η Μπάγερν ...ξέφυγε ακόμη περισσότερο από τη δεύτερη Μπορούσια Ντόρτμουντ!

Κι αυτό γιατί, αφενός η ομάδα του Νάγκελσμαν γύρισε το 0-1 κερδίζοντας 2-1, κι αφετέρου οι Βεστφαλοί έμειναν στο 1-1 στο Μπόχουμ.

Έτσι ...ξεμάκρυναν 6 πόντους από τους «κιτρινόμαυρους».

Η Μάιντς δυσκόλεψε τους Βαυαρούς ανοίγοντας το σκορ στο 22’ με τον Ονισίγουο, αλλά δεν άντεξε στην επανάληψη.

Ο Τολισό σέρβιρε στο 53’ στον Κομάν την ισοφάριση, ενώ η ολική επαναφορά ολοκληρώθηκε στο 74’ με τον Μουσιάλα, ο οποίος είχε «χτυπήσει» και κόντρα στην Μπαρτσελόνα την Τετάρτη.

Την ίδια ώρα, ...κέρδιζε και στο Μπόχουμ η πρωταθλήτρια Γερμανίας.

Η Μπορούσια κατάφερε να γλιτώσει τα χειρότερα κόντρα στην ομάδα των Λαμπρόπουλου (έμεινε στον πάγκο) και Σταφυλίδη (ήταν βασικός), ισοφαρίζοντας στο 86’ με τον Μπραντ (που είχε σκοράρει και την προηγούμενη αγωνιστική), ο οποίος αποδείχθηκε καθοριστική αλλαγή από πλευράς Ρόζε.

Το σκορ είχε ανοίξει ο Πόλτερ με πέναλτι.

Κατά τα λοιπά, απέδρασε (2-1) στο 90’+4’ από το Φράιμπουργκ η Χόφενχαϊμ. Ο Ρίτσαρντς βρήκε δίχτυα στις καθυστερήσεις και χάρισε το τρίποντο στους φιλοξενούμενους. Ο Ράουμ είχε ανοίξει το σκορ μόλις στο τρίτο λεπτό, ενώ ο Σότερμπεκ ισοφάρισε στο 22ο λεπτό.

Γιόβετιτς (53’) και Σέλκε (90+5’) υπέγραψαν τη νίκη (2-0) της Χέρτα επί της Αρμίνια.

Η Λειψία επικράτησε 4-1 της Μπορούσια Μένχενγκλάντμπαχ και έδωσε συνέχεια στις επιτυχίες έπειτα από τη νίκη επί της Μάντσεστερ Σίτι για το Champions League, στο ντεμπούτο του Ντομένικο Τεντέσκο στον πάγκο της.

Δύο γκολ Γκβάρντιολ και Αντρέ Σίλβα στο πρώτο ημίωρο του έδειξαν τον δρόμο. Μείωσε στο 88' ο Ραμί Μπενσεμπαϊνί. Στις καθυστερήσεις «καθάρισαν» οι Ενκουνκού και Χένριχς.

H Χέρτα επιβλήθηκε 2-0 της Αρμίνια Μπίλεφελντ στο Βερολίνο και κράτησε την αντίπαλό της στη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ η Στουτγκάρδη «δάγκωσε» δύο φορές τους «λύκους» της Βόλφσμπουργκ και πήρε την εκτός έδρας νίκη με 2-0.

Ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος έκανε το 0-1 με μία «οβίδα» στο 26’ και μάλιστα ανήμερα των 24ων γενεθλίων του, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Φόρστερ (63’).

Το ματς της Παρασκευής

Μετά από δύο αγωνιστικές με συγκομιδή μόλις ενός πόντου η Άουγκσμπουργκ επέστρεψε στις επιτυχίες νικώντας 2-0 την Κολωνία εκτός έδρας στο εναρκτήριο ματς της 15ης αγωνιστικής της Bundesliga.

Αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε μετά το 72ο λεπτό.

Έτσι η Βαυαρική ομάδα,που πήρε βαθμολογικό οξυγόνο, βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη και πλησίασε στο τρίποντο τους «τράγους» που μετά από τέσσερα ματς (1ν. - 3 ισοπαλίες) ... ξανακύλισαν!

Το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής:


Παρασκευή, 10/12

Κολωνία-Άουγκσμπουργκ 0-2
(72' Χαν, 88' Ντορστς)

Σάββατο, 11/12
Μπάγερν Μονάχου-Μάιντς
2-1
(53' Κομάν, 74' Μουσιάλ - 22' Ονισίβο)

Λειψία-Μπορούσια Μένχενγκλάντμπαχ 4-1
(21' Γκβαρντιόλ, 33' Αντρέ Σίλβα, 91' Νκουνκού, 94' Χένριχς - 88' Μπενσεμπαϊνί)

Φράιμπουργκ-Χόφενχαϊμ 1-2
(21' Σλότερμπεκ - 3' Ράουμ, 90' + 5' Ρίτσαρντς)

Μπόχουμ-Μπορούσια Ντόρτμουντ 1-1
(40' πεν. Πόλτερ - 86' Μπραντ)

Χέρτα - Αρμίνια Μπίλεφελντ 2-0
(53' Γιόβετιτς, 95' Σέλκε)

Βόλφσμπουργκ-Στουτγκάρδη 0-2

(25' Μαυροπάνος, 63' Φέρστερ)

Κυριακή, 12/12

Γκρόιτερ Φιρτ-Ουνιόν Βερολίνου (16:30)
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Λεβερκούζεν (18:30)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ