Η καλύτερη ενδεκάδα του «IFFHS» για το 2021

Την κορυφαία ενδεκάδα του 2021 ανακοίνωσε η Διεθνής Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS).

Η καλύτερη ενδεκάδα του «IFFHS» για το 2021

Την…τιμητική της έχει η εθνική Ιταλίας στην κορυφαία ενδεκάδα του 2021 που ανέδειξε η Διεθνής Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS).

Η «σκουάντρα ατζούρα», που το περασμένο καλοκαίρι κατέκτησε τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης στον τελικό με την Αγγλία, έχει τρεις εκπροσώπους της στην σχετική λίστα, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στο σύστημα 4-3-3 που παρέταξε χρησιμοποίησε τον Λιονέλ Μέσι σε ρόλο μέσου ώστε να «χωρέσουν» στο αρχικό σχήμα και οι Κιλιάν Εμπαπέ, Κριστιάνο Ρονάλντο και Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Αναλυτικότερα, κάτω από την εστία βρέθηκε ο Ιταλός τερματοφύλακας της Παρί Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα και την τετράδα της άμυνας συνέθεσαν οι Ασράφ Χακίμι (Μαρόκο, Παρί), Λεονάρντο Μπονούτσι (Ιταλία, Γιουβέντους), Ρούμπεν Ντίας (Πορτογαλία, Μάντσεστερ Σίτι) και Αλφόνσο Ντέιβις (Καναδάς, Μπάγερν).

Στη μεσαία γραμμή πέραν του Λιονέλ Μέσι βρέθηκαν επίσης ο Ζορζίνιο της Τσέλσι και ο Κέβιν Ντε Μπρούιν της Μάντσεστερ Σίτι, ενώ στην τριάδα της επίθεσης όπως προαναφέραμε οι Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία, Μαν. Γιουνάιτεντ), Ρόμπερτ Λεβαντόφκσι (Πολωνία, Μπάγερν), Κιλιάν Εμπαπέ (Γαλλία, Παρί).

Δείτε τις επιλογές της IFFHS: