Πρόστιμο 40.000 ευρώ στον Μπέλιγχαμ της Ντόρτμουντ για όσα είπε για τον διαιτητή του Klassiker!

O Tζουντ Μπέλιγχαμ, της Μπορούσια Ντόρτμουντ, καταφέρθηκε εναντίον του διαιτητή του Σαββατιάτικου Klassiker με την Mπάγερν Μονάχου και του επιβλήθηκε πρόστιμο 40.000 ευρώ!

Πρόστιμο 40.000 ευρώ στον Μπέλιγχαμ της Ντόρτμουντ για όσα είπε για τον διαιτητή του Klassiker!

Δεν έμειναν χωρίς συνέπειες για τον Τζουντ Μπέλιγχαμ τα λεγόμενα του για τον διαιτητή του Σαββατιάτικου (04/12) «Klassiker» με την Μπάγερν Μονάχου, Φέλιξ Τσβάιερ.

Ο φέρλπις (18χρονος) Άγγλος μέσος είπε χαρακτηριστικά πως δεν γίνεται να διαιτητεύει το μεγαλύτερο ματς του γερμανικού ποδοσφαίρου κάποιος που είχε στο παρελθόν εμπλοκή σε στημένα ματς και τιμωρήθηκε με πρόστιμο 40.000 ευρώ...

Υπενθυμίζεται ότι οι γηπεδούχοι φωνάζουν για δύο αποφάσεις του στο δεύτερο μέρος.

Το πέναλτι που έδωσε τη νίκη στους Βαυαρούς για χέρι του Χούμελς, αλλά και για τον μη καταλογισμό ενός υπέρ τους νωρίτερα στην αναμέτρηση που έληξε με νίκη της Μπάγερν (3-2) στην Βεστφαλία που την έφερε στο +4 από την Ντόρτμουντ.

Έτσι ο Μπέλιγχαμ, μετά το ματς ...ξιφούλκησε κατά του ρέφερι:

«Για μένα δεν ήταν πέναλτι και πολλές αποφάσεις του μέσα στο παιχνίδι ήταν συζητήσιμες. Δεν γίνεται να αναθέτεις το μεγαλύτερο παιχνίδι στην Γερμανία σε έναν διαιτητή που είχε εμπλοκή σε στημένα παιχνίδια στο παρελθόν. Τι μπορείς να περιμένεις μετά»;

Η Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ξεκίνησε πειθαρχική έρευνα για τις δηλώσεις του Άγγλου μέσου, προκειμένου να διαπιστωθεί τι τιμωρία θα επιβληθεί στον Μπέλιγχαμ (αφού τέτοιες δηλώσεις απαγορεύονται βάσει κανονισμών...) και εντέλει αποφάσισε να τον τιμωρήσει με πρόστιμο 40.000 ευρώ.

Τα όσα είπε ο Μπέλιγχαμ αφορούν μια αμαρτωλή υπόθεση του 2005, όταν ο Τσβάιερ είχε τιμωρηθεί με εξάμηνο αποκλεισμό για εμπλοκή του σε στημένο ματς, που συμπεριελάμβανε και μία δωροδοκία 300 ευρώ από έναν συνάδελφό του, τον Ρόμπερτ Χόιζερ.