Serie A: Έκανε εύκολα τη δουλειά η Γιουβέντους (hls)!

Η Γιουβέντους νίκησε 2-0 την Τζένοα με ένα γκολ στην αρχή κι ένα στο τέλος του ματς, ενώ συγκλονιστικό ήταν το παιχνίδι ανάμεσα σε Βενέτσια και Ελλάς Βερόνα. Τα αποτελέσματα, οι σκόρερς και η βαθμολογία.

Serie A: Έκανε εύκολα τη δουλειά η Γιουβέντους (hls)!

Η Γιουβέντους κατάφερε και νίκησε 2-0 την Τζένοα με αποτέλεσμα να έχει πατήσει στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας. Συγκλονιστικό παιχνίδι έγινε ανάμεσα στη Βενέτσια και την Ελλάς Βερόνα όταν το 3-0 μετατράπηκε σε 3-4, ενώ η Λάτσιο έκανε σπουδαίο διπλό στη Γένοβα κόντρα στη Σαμπντόρια.

Βλέπει Ευρώπη η Φιορεντίνα! Οι «Βιόλα» επικράτησαν 3-2 της Μπολόνια στο «Ρενάτο Νταλ' Αρα», εδραιώθηκαν στην πρώτη πεντάδα της Serie A και έκαναν αποφασιστικό βήμα για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ο Μάλε (33') άνοιξε το σκορ αλλά ο Μπάροου λίγο πριν το φινάλε του α' μέρους ισοφάρισε για τους «ροσομπλού». Οι Μπιράγκι (52') και Βλάχοβιτς (67') έδωσαν αέρα δύο τερμάτων στους φιλοξενούμενος με τη Μπολόνια απλώς να μειώνει στο 83' με τον Χίκει.

TO ΣΑΒΒΑΤΟ (4/12)

Με ...σκριν της Αταλάντα που νίκησε, 3-2, μέσα στη Νάπολι την μέχρι πρότινος πρωτοπόρο η Μίλαν πέρασε επικεφαλής της βαθμολογίας αφού νωρίτερα είχε νικήσει στο «Σαν Σίρο» την Σαλερνιτάνα (2-0)

Η ομάδα του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι επικράτησε (σε ένα ματς με δύο ανατροπές...) των γεμάτων απουσίες «παρτενοπέι» βάζοντας κι εκείνη υποψηφιότητα για το σκουντέτο (σ. στο -4 από την κορυφή)!

Εκρηκτικό ξεκίνημα από τους «μπεργκαμάσκι», με τον Μαλινόφσκι να σκοράρει με τρομερό πλασέ στην κίνηση από σπάσιμο του Ζαπάτα.

Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν πριν την ανάπαυλα όταν ο Μέρτενς γύρισε στον Ζιελίνσκι μέσα στην περιοχή, με το πρώτο σουτ του Πολωνού να σταματάει στον Παλομίνο, αλλά να του επιστρέφεται και με τη δεύτερη να βρίσκει δίχτυα.

Μάλιστα ο Μέρτενς έφερε το ματς τούμπα στο ξεκίνημα της επανάληψης. Ωστόσο οι Λομβαρδοί δεν τα παράτησαν...

Ισοφάρισαν με σουτάρα του Ντεμιράλ από διαγώνιο θέση μέσα από την περιοχή στο 66’. Και πέντε λεπτά αργότερα, ο Φρόιλερ με ωραίο πλασέ στην κίνηση από γύρισμα του Ίλιτσιτς, νίκησε τον Οσπίνα για την ανατροπή στην ανατροπή (2-3).

Τα εναπομείναντα λεπτά είχαν ευκαιρίες εκατέρωθεν, με τη μεγαλύτερη να χάνεται στο φινάλε από τους γηπεδούχους, αφού στο 90’+2’ οι Ελμάς και Πετάνια να μην σκοράρουν με τις δύο προσπάθειές τους μέσα από την περιοχή.

«Διπλό» και στο Ολίμπικο της Ρώμης με την, πρωταθλήτρια, Ίντερ να κερδίζει 3-0 την Ρόμα του (πρώην τεχνικού της) Μουρίνιο, περνώντας δεύτερη, στον πόντο από την συμπολίτισσα της.

Tέταρτο σερί τρίποντο οι «νερατζούρι», που σκόραραν σε 18ο σερί ματς, ενώ, στον αντίποδα, για τον Πορτογάλο αυτή ήταν η πρώτη φορά, που ομάδα του δέχεται τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο!

Αναλυτικά η 16η αγωνιστική:

Σάββατο 4/12

Μίλαν-Σαλερνιτάνα 2-0
(5' Κεσί, 18' Σαλεμάκερς)

Ρόμα-Ίντερ 0-3
(15' Τσαλχάνογλου, 24' Τζέκο, 39' Ντάμφρις)

Νάπολι-Αταλάντα 2-3
(40' Ζιελίνσκι, 47' Μέρτενς - 7' Μαλινόφσκι, 66' Ντεμιράλ, 71' Φρόιλερ)

Κυριακή 5/12

Μπολόνια-Φιορεντίνα 2-3: 42' Μπάροου, 82' Χίκει - 33' Μάλε, 52' Μπιράγκι, 67' Βλάχοβιτς

Σπέτσια-Σασουόλο 2-2

35' Μανάι, 48' Γκισάι - 66', 79' Ρασπαντόρι

Βενέτσια-Ελλάς Βερόνα 3-4

12' Τσετσαρόνι, 19' Τσερινγκόι, 28' Ανρί - 52' αυτ. Ανρί, 65΄πεν. Καπράρι, 67', 85' Σιμεόνε

Σαμπντόρια-Λάτσιο 1-3

89' Γκαμπιαντίνι - 7' Σάβιτς, 17', 37' Ιμόμπιλε

Γιουβέντους-Τζένοα 2-0

9' Κουαδράδο, 82' Ντιμπάλα

Δευτέρα 6/12

Έμπολι-Ουντινέζε (19:30)

Κάλιαρι-Τορίνο (21:45)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ