Πρωταθλήτρια Σουηδίας η Μάλμε για 22η φορά στην ιστορία της

Η Μάλμε ήρθε 0-0 με την Χάλμσταντ την τελευταία αγωνιστική και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Σουηδίας για 22η φορά στην ιστορία της.

Πρωταθλήτρια Σουηδίας η Μάλμε για 22η φορά στην ιστορία της

Ένας βαθμός αρκούσε στην Μάλμε για να πάρει το πρωτάθλημα Σουηδίας για 22η φορά στην ιστορία της. Κι αυτός ήρθε, έστω και με το ζόρι, απέναντι στην Χάλμσταντ. Το 0-0 της χάρισε λοιπόν τον τίτλο, παρότι ισοβάθμησε με την ΑΪΚ Στοκχόλμης (κέρδισε 4-2 την Σίριους) με την ολοκλήρωση της σεζόν.

Η Μάλμε και η ΑΪΚ τελείωσαν την φετινή περίοδο με 59 βαθμούς (σ.σ. η σεζόν στην Σουηδία ολοκληρώνεται τον Νοέμβριο λόγω του χειμώνα που ακολουθεί), αλλά η μεγάλη διαφορά τερμάτων που είχε η Μάλμε σε σχέση με την ομάδα της Στοκχόλμης (+28 έναντι +20), είχε ως αποτέλεσμα ο τίτλος να παραμείνει στους «Blue Ones»!

Πώς διαμορφώνονται πλέον τα ευρωπαϊκά εισιτήρια; H Μάλμε θα βρεθεί στον α’ προκριματικό γύρο του Champions League, η ΑΪΚ Στοκχόλμης και η Τζουργκάρντεν (2η και 3η θέση αντίστοιχα) στον β’ προκριματικό γύρο του Conference League και απομένει το τέταρτο εισιτήριο που θα βγει από τον Κυπελλούχο, ο οποίος επίσης θα βρεθεί στον β’ γύρο του Conference.