Μαζουακού: Μετά από 2.275 ημέρες και το γκολ στον Πλατανιά σκόραρε ξανά σε πρωτάθλημα (vids)

Ο Αρτούρ Μαζουακού είναι ο άνθρωπος που έβαλε… φωτιά στην Premier League και με το απίθανο γκολ κόντρα στην Τσέλσι την υποχρέωσε σε ήττα.

Μαζουακού: Μετά από 2.275 ημέρες και το γκολ στον Πλατανιά σκόραρε ξανά σε πρωτάθλημα (vids)

Ο Αρτούρ Μαζουακού έριξε… βόμβα στην Premier League, αφού με ένα δικό του γκολ η Γουέστ Χαμ πέτυχε μία μεγάλη νίκη κόντρα στην Τσέλσι. Ο πρώην μπακ του Ολυμπιακού έδωσε άλλο ενδιαφέρον στο αγγλικό πρωτάθλημα, αλλά από το απόγευμα του Σαββάτου άπαντες στο Νησί συζητούν για το υπέροχο γκολ που σημείωσε.

Premier League: Με γκολάρα του Μαζουακού η Γουέστ Χαμ λύγισε την Τσέλσι (Highlights)

Το αν το ήθελε να πάει η μπάλα στα δίχτυα είναι μία άλλη ιστορία. Έστω και με τη βοήθεια της τύχης ο 28χρονος μπακ πέτυχε ένα υπέροχο τέρμα και η Γουέστ Χαμ εδραιώθηκε στην τέταρτη θέση της κατάταξης.

Ο Μαζουακού δεν είναι από τους μπακ που σκοράρουν συχνά. Το γκολ κόντρα στην Τσέλσι ήταν μόλις το πέμπτο σε όλη του την καριέρα. Τη σεζόν 2013-2014 είχε σκοράρει στην ήττα της Βαλενσιέν από τη Μαρσέιγ. Αυτό είναι και το μοναδικό παιχνίδι που σκόραρε και η ομάδα του έχασε. Τη σεζόν 2014-2015 σκόρερ στο συγκλονιστικό 3-2 του Ολυμπιακού επί της Ατλέτικο Μαδρίτης για το Champions League.

Στο ελληνικό πρωτάθλημα βρήκε δίχτυα στις 12 Σεπτεμβρίου 2015 όταν είχε σκοράρει στο 3-1 του Ολυμπιακού επί του Πλατανιά. Με τη Γουέστ Χαμ έχει πετύχει ακόμα ένα γκολ, αλλά για το Λιγκ Καπ Αγγλίας στο 3-0 της Μπόλτον.

Σε αγώνα πρωταθλήματος, δηλαδή, σκόραρε ξανά μετά από 2.275 ημέρες. Μετά από εκείνο το ματς του Ολυμπιακού με τον Πλατανιά ο Μαζουακού βρήκε δίχτυα στην αναμέτρηση της Γουέστ Χαμ με την Τσέλσι. Θυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός είχε παραχωρήσει τον ποδοσφαιριστή στη Γουέστ Χαμ το καλοκαίρι του 2016 έναντι 7 εκατ. ευρώ.

Δείτε το γκολ του με τον Πλατανιά

Και το γκολ επί της Τσέλσι