Γραμματείς και Φαρισαίοι…

«Φέρτε μου ένα σύννεφο να... πέσω» θα μπορούσαμε να πούμε για όλα όσα συνέβησαν το βράδυ του Σαββάτου (27/11) στην Πορτογαλία. Μάγκες οι οπαδοί της Μπενφίκα, οι οποίοι βλέποντας αυτήν τη φαρσοκωμωδία αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το γήπεδο και να γυρίσουν την πλάτη σε αυτό που κάποιοι ακόμη θέλουν να ονομάζουμε ποδόσφαιρο.

Γραμματείς και Φαρισαίοι…

Το ματς-παρωδία ανάμεσα στους εννέα της Μπελενένσες και την Μπενφίκα (διεκόπη ενώ το σκορ ήταν 7-0, καθώς οι γηπεδούχοι εσκεμμένα έμειναν με έξι) επιτέλους ήρθε για να κάνει θόρυβο παγκοσμίως και να επιβεβαιώσει πως αυτοί που κρατάνε στις τύχες τους το ποδόσφαιρο δεν γνωρίζουν και δεν μπορούν να πάρουν αποφάσεις για το καλό του αθλήματος.

Η Μπενφίκα βρίσκεται στο στόχαστρο και δικαιολογημένα γιατί βρήκε... μισή Μπελενένσες και όχι μόνο έπαιξε αλλά σκόραρε επτά τέρματα και δεν σταματούσε ενώ θα μπορούσε να το κάνει, ωστόσο κανένας δεν σχολιάζει το γεγονός πως πέρσι βρέθηκε στην ίδια θέση, ζητούσε αναβολή του αγώνα, αλλά οι αντίπαλοι ήταν αρνητικοί και προσπαθούσαν να... εκμεταλλευτούν την περίοδο που ο σύλλογος ήταν «χτυπημένος» από τον κορονοϊό.

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε πως η πορτογαλική λίγκα προβλέπει συμφωνία των εμπλεκομένων ομάδων για αναβολή σε περίπτωση κρουσμάτων.

Οι ομάδες το υπέγραψαν, η λίγκα το ίδιο, πιστεύοντας πως δεν θα... ζήσουν ένα περιστατικό ανάλογο με αυτό του Σαββάτου, αλλά όλοι τους έκαναν λάθος και είναι εκτεθειμένοι στον κόσμο που για ακόμη μια φορά τούς έβαλε τα γυαλιά.

Ναι, οι οπαδοί της Μπενφίκα, οι οποίοι βλέποντας αυτήν τη φαρσοκωμωδία αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το γήπεδο και να γυρίσουν την πλάτη σε αυτό που κάποιοι ακόμη θέλουν να ονομάζουμε ποδόσφαιρο.