Πρόεδρος Μπελενένσες: «Ντροπή που διεξήχθη το παιχνίδι, ζητήσαμε νωρίς αναβολή από τη Λίγκα»

Ο Ρουί Πέδρο Σοάρες, πρόεδρος της Μπελενένσες, ξέσπασε σε δηλώσεις του, μετά το παιχνίδι με την Μπενφίκα, κάνοντας λόγο για ντροπιαστική στιγμή στη Liga NOS.

Πρόεδρος Μπελενένσες: «Ντροπή που διεξήχθη το παιχνίδι, ζητήσαμε νωρίς αναβολή από τη Λίγκα»

Δεκαεπτά ποδοσφαιριστές της Μπελενένσες βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό αλλά το ματς με τη Μπενφίκα ξεκίνησε για την 12η αγωνιστική της Liga NOS. Η γηπεδούχος ομάδα, που παρατάχθηκε με τους μόλις 9 διαθέσιμους ποδοσφαιριστές της, έχανε 7-0 στο ημίχρονο, ενώ στο 47' έμεινε σκόπιμα με 6 παίκτες για να διακοπεί στο ματς.

Μετά την διακοπή του αγώνα, ο πρόεδρος της γηπεδούχου ομάδας, Ρουί Πέδρο Σοάρες, σε δηλώσεις του στον Antena 1 χαρακτήρισε «ντροπή» την διεξαγωγή της αναμέτρησης, με ευθείες βολές για τη Liga NOS και την Μπενφίκα, ενώ παράλληλα εκθείασε το ψυχικό σθένος και την αξιοπρέπεια των παικτών του.

«Η πρώτη δήλωση είναι για τους παίκτες μου. Παρακολουθώ ποδόσφαιρο 48 χρόνια και δεν έχω ξαναδεί παίκτες τόσο άξιους όσο αυτοί που αναγκάστηκαν να παίξουν. Για αυτούς, ένα αίσθημα βαθιάς κατανόησης, έδειξαν σε όλους τι σημαίνει να έχεις αξιοπρέπεια. Δεν θα μιλήσω για κανονισμούς και ημερολόγια. Παίξαμε εδώ σήμερα, ήταν κρίμα, εκτός από τους παίκτες που εμφανίστηκαν. Δεν έχω ξαναδεί τέτοια αξιοπρέπεια στη ζωή μου.

Eίναι ντροπή για όλους μας το γεγονός ότι διεξήχθη αυτό το παιχνίδι εκτός από τους 9 παίκτες μας που εμφανίστηκαν στο γήπεδο. Νωρίς το απόγευμα ζητήσαμε από τη Λίγκα να αναβάλει το παιχνίδι. Μας μεταφέρθηκε πως είχαμε 9 παίκτες. Η Λίγκα μας είπε "έχετε 9 παίκτες". Η άλλη εναλλακτική ήταν να μην εμφανιστούμε στο γήπεδο».

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στη συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο της Μπενφίκα, Ρουί Κόστα, στις 19:13 (ώρα Πορτογαλίας), με το ματς να αρχίζει στις 20:30. Σύμφωνα με το ισχυρό άνδρα της Μπελενένσες, του ζήτησε αναβολή. Ακόμα, διευκρίνισε ότι αν δεν έπαιζε η ομάδα του θα έχανε από δύο ως πέντε βαθμούς και πως όλα τα τεστ είχαν δοθεί εγκαίρως στη Λίγκα.