Serie A: Ένα και να ...καίει η Αταλάντα στη Γιουβέντους - Στον πόντο από την κορυφή η Ίντερ

Η Αταλάντα που δεν κέρδιζε στο Τορίνο τη Γιουβέντους, από το 1989, επικράτησε 1-0 και την άφησε στο -7 από τις θέσεις του Champions League. Η Ίντερ κέρδισε τη Βενέτσια εκτός έδρας (2-0) και μείωσε στον πόντο την απόσταση από τις συμπρωτοπόρους Νάπολι και Μίλαν. Φινάλε ακατάλληλο για καρδιακούς είχε το ματς ανάμεσα σε Έμπολι και Φιορεντίνα με τους γηπεδούχους να παίρνουν μία σημαντική νίκη (2-1).

Serie A: Ένα και να ...καίει η Αταλάντα στη Γιουβέντους - Στον πόντο από την κορυφή η Ίντερ

Μετά την τεσσάρα, από την Τσέλσι, στο Λονδίνο, η Γιουβέντους δεν μπόρεσε να σηκώσει κεφάλι, εντός έδρας κόντρα στην Αταλάντα για την Serie A.

Oι «μπιανκονέρι» έχασαν με το μίνιμουμ σκορ από τους «μπεργκαμάσκι» (που δεν κέρδιζαν στο Τορίνο από το 1989!) και είναι στο -7 από τους Λομβαρδούς και την τετράδα του Champions League.

Όσο για την κορυφή; Τη βλέπουν, αλλά με...κυάλια (-11) κι ενώ οι ομάδες της αγωνίζονται την Κυριακή (28/11).

Το μοναδικό γκολ του αγώνα πέτυχε ο Σαπάτα με την ομάδα του Αλέγκρι να αντιδρά στο τελευταίο ημίωρο αλλά δεν έφτανε αφού στο φινάλε (95') το δοκάρι σταμάτησε και τον Ντιμπάλα... Σαν να μην έφταναν όλα αυτά Κιέζα και Μακένι τραυματίστηκαν κι αποχώρησαν...

Αυτή που μείωσε την απόσταση από τις συμπρωτοπόρους Νάπολι και Μίλαν στον πόντο είναι η Ίντερ που νίκησε εκτός έδρας την Βενέτσια (2-0). Οι «νερατζούρι» επιβεβαίωσαν την καλή κατάσταση στην οποία βρίσκονται και με γκολ του Τσαλχάνογλου (34') συμπλήρωσαν τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία στα πέντε πιο πρόσφατα ματς.

Από την άλλη πλευρά η Βενέτσια ήθελε να δώσει συνέχεια στο καλό σερί δύο νικών που την απομάκρυναν από την ζώνη του υποβιβασμού. αλλά έπεσε σε... τοίχο. Πολύ καλύτεροι οι φιλοξενούμενοι, κυριάρχησαν απόλυτα και θα μπορούσαν να πετύχουν και άλλα γκολ αν ήταν πιο εύστοχοι στην τελική προσπάθεια.

Συναρπαστικό ήταν το παιχνίδι της Έμπολι με τη Φιορεντίνα. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν στο φινάλε του ματς να κάνουν την ανατροπή και να πάρουν μία πολύ σημαντική επικρατώντας με σκορ 2-1 των "Βιόλα".

Κατά τα άλλα η Σαμπντόρια δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα κόντρα στη Βερόνα, την οποία νίκησε εύκολα με σκορ 3-1.

Το πρόγραμμα…

Παρασκευή 26/11

Κάλιαρι-Σαλερνιτάνα 1-1
(73' Παβολέτι-90+1Μπονατσόλι)

Σάββατο 27/11

Έμπολι-Φιορεντίνα 2-1
(
87' Μπαντινέι, 89' Πιναμόντι - 57' Βλάχοβιτς)

Σαμπντόρια-Βερόνα 3-1
(
51' Καντρέβα, 77' Εκντάλ, 90' Μουρού - 37' Ταμέζε)

Γιουβέντους-Αταλάντα 1-0
(28' Σαπάτα)

Βενέτσια-Ίντερ 0-2
(34' Τσαλχάνογλου, 96' Λαουτάρο Μαρτίνεζ)

Κυριακή 28/11

13:30 Ουντινέζε-Τζένοα

16:00 Μίλαν-Σασουόλο

16:00 Σπέτσια-Μπολόνια

19:00 Ρόμα-Τορίνο

21:45 Νάπολι-Λάτσιο

Η βαθμολογία