Copa Sudamericana: Βραζιλιάνικη υπόθεση και αυτός ο τελικός!

Ατλέτικο Παραναένσε και Μπαργκαντίνο έρχονται αντιμέτωπες στον τελικό του Copa Sudamericana (20/11, 22:00) .

Copa Sudamericana: Βραζιλιάνικη υπόθεση και αυτός ο τελικός!

Το Copa Sudamericana (αντίστοιχο του Europa League στη Λατινική Αμερική) ολοκληρώνεται το βράδυ του Σαββάτου (20/11, 22:00) με την διεξαγωγή του τελικού. Η Ατλέτικο Παραναένσε και η Μπαργκαντίνο θα διεκδικήσουν το τρόπαιο, στο ανακαινισμένο στάδιο «Centenario» στο Μοντεβιδέο.

«Από παιδί, όλοι ονειρευόμασταν μια μέρα να μπορέσουμε να παίξουμε στην Ευρώπη, όπου τα είδωλά μου ήδη έπαιζαν και μια μέρα, ποιος ξέρει, θα μπορώ να βιώσω αυτή την εμπειρία, αλλά η συγκέντρωση μου είναι για τον τελικό», είπε ο επιθετικός της Μπραγκαντίνο και δεύτερος σκόρερ της Νοτίου Αμερικής, Αρτούρ Βίκτορ Γκιμαράες, που παραδέχθηκε ότι είναι η πιο σημαντική αναμέτρηση στη ζωή του.

Όπως άλλωστε και για την Μπραγαντίνο, η οποία θα παίξει τον πρώτο της διεθνή τελικό στα 93 χρόνια ιστορίας της και θα το κάνει απέναντι σε μια ομάδα που κέρδισε ήδη το τρόπαιο το 2018, όταν είχε νικήσει στα πέναλτι την Τζούνιορ, με μερικούς παίκτες να είναι ξανά στο γήπεδο.

Μια εβδομάδα αργότερα στο ίδιο γήπεδο στο Μοντεβιδέο, οι βραζιλιάνικες ομάδες Φλαμένγκο και Παλμέιρας του Άμπελ Φερέιρα αγωνίζονται για το Copa Libertadores, το Champions League της Νότιας Αμερικής.

Είναι η πρώτη φορά που και οι τέσσερις φιναλίστ στις δύο διοργανώσεις, προέρχονται από την ίδια χώρα, την Βραζιλία.