Αργεντινή: Σάλος για τον θάνατο 17χρονου ποδοσφαιριστή από πυρά αστυνομικού

Οργή έχει προκαλέσει στην Αργεντινή ο θάνατος του 17χρονου ποδοσφαιριστή Λούκας Γκονζάλες από πυρά αστυνομικού.

Αργεντινή: Σάλος για τον θάνατο 17χρονου ποδοσφαιριστή από πυρά αστυνομικού

Οργισμένες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Αργεντινή ο τραγικός θάνατος ενός 17χρονου ποδοσφαιριστή από πυρά αστυνομικού, ύστερα από καταδίωξη με αυτοκίνητα που έγινε στην περιοχή Μπαράκας του Μπουένος Άιρες.

Ο λόγος για τον νεαρό παίκτη Λούκας Γκονζάλες, ο οποίος αγωνιζόταν στην τοπική ομάδα Σεντράλ Μπαράκας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο πιτσιρικάς σκοτώθηκε ακαριαία, όταν κατά τη διάρκεια της καταδίωξης οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ προς το αυτοκίνητο που τον μετέφερε και μία από τις σφαίρες τον βρήκε στο κεφάλι.

Όπως αναφέρει στο σημερινό της ρεπορτάζ η κορυφαία ισπανική εφημερίδα Marca, όλα έγιναν την Τετάρτη (17/11), όταν μία παρέα τεσσάρων νεαρών ήταν μέσα σε ένα Volkswagen Suran στη γειτονιά Μπαράκας, μεταξύ των οποίων και ο Γκονζάλες. Για άγνωστο ακόμη λόγο, αστυνομικοί άνοιξαν πυρ κατά του αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με την εκδοχή της αστυνομίας, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν είχε σταματήσει σε έλεγχο και ήταν ύποπτο τέλεσης παράνομων πράξεων. Πάντως η τοποθέτηση της μητέρας του νεαρού Λούκας σε ραδιοφωνικό σταθμό περιέχει μια διαφορετική εκδοχή:

«Ο Λουκάς έφυγε από το προπονητικό κέντρο της Μπαράκας μετά την προπόνηση μαζί με τους συμπαίκτες του. Σταμάτησαν με το αμάξι για να πάρουν ένα παιχνίδι. Η κοπέλα από το κατάστημα επιβεβαίωσε πως σταμάτησαν και ήταν χαρούμενοι, χαμογελαστοί, άκουγαν μουσική. Ξέρουμε πως τέσσερις αστυνομικοί σταμάτησαν το αυτοκίνητο. Ένα από τα παιδιά μας είπε πως πίστευαν ότι θα τους επιτεθούν, επιτάχυναν στον δρόμο και εκείνοι πυροβόλησαν το παιδί μου».

Με ανακοίνωσή της η Μπάρακας Σεντράλ ζητά δικαιοσύνη για τον χαμό του νεαρού ποδοσφαιριστή της ενώ η Ρίβερ Πλέιτ, μία από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές ομάδες στην Αργεντινή, με ανάρτησή της εξέφρασε τη λύπη της για τον θάνατο του Λούκας.

Ήδη στο διαδίκτυο κυκλοφορεί το hashtag «JusticiaPorLucas» («δικαιοσύνη για τον Λούκας», ενώ οι αστυνομικοί που είχαν εμπλοκή στο περιστατικό έχουν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα για τουλάχιστον όσο θα διαρκέσει η έρευνα που διενεργείται.