Ligue 1: Τιμωρία της Μαρσέιγ για τα επεισόδια στο ντέρμπι με την Παρί

Με μια αγωνιστική χωρίς φιλάθλους στις εξέδρες τιμωρήθηκε η Μαρσέιγ για τα επεισόδια που προκάλεσαν οπαδοί της στο ντέρμπι με την Παρί Σεν Ζερμέν, τον περασμένο μήνα.

Ligue 1: Τιμωρία της Μαρσέιγ για τα επεισόδια στο ντέρμπι με την Παρί

Εννέα αστυνομικοί τραυματίες και 21 συλλήψεις ήταν ο απολογισμός των επεισοδίων αυτών, τόσο εντός όσο και εκτός του «Βελοντρόμ». Οκτώ αστυνομικοί χτυπήθηκαν όταν χρειάστηκε να επέμβουν για να επιβάλουν την τάξη και ακόμη ένας τραυματίστηκε από πέτρα στο πρόσωπο και παρέμεινε για μια εβδομάδα στο νοσοκομείο.

Έξω από το γήπεδο ξεκίνησαν τα επεισόδια, ειδικά στο πρώτο μέρος, όταν εκατοντάδες οπαδοί προσπάθησαν να μπουν στο γήπεδο, ενώ οι πόρτες ήταν ήδη κλειστές.

Χρειάστηκε να επέμβει η αστυνομία, η οποία έκανε χρήση δακρυγόνων. Μέσα στον αγωνιστικό χώρο εκτοξεύτηκε μεγάλος αριθμός καπνογόνων, ενώ ο αγώνας έπρεπε να διακοπεί, λόγω αντικειμένων που έπεσαν προς το σημείο του κόρνερ, όπου ο Νεϊμάρ ετοιμαζόταν για εκτέλεση. Μάλιστα στο δεύτερο ημίχρονο ένας οπαδός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, προκειμένου να φτάσει κοντά στον Λιονέλ Μέσι, διακόπτοντας πάλι το παιχνίδι.

Έτσι η Μαρσέιγ, που έχει ήδη τιμωρηθεί δύο φορές από την πειθαρχική επιτροπή της γαλλικής λίγκας (LFP) για επεισόδια στις εξέδρες, πρώτα μετά τον αγώνα με τη Νις στις 22 Αυγούστου και μετά αυτόν με την Ανζέ στις 22 Σεπτεμβρίου, θα παίξει ξανά μπροστά σε άδειες εξέδρες στο ματς κόντρα στην Τρουά στις 28/11.