Ομάρ: «Ήμουν τυφλός, τώρα βλέπω - Θα τα δώσω όλα στο γήπεδο»

Σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση προχώρησε ο Ομάρ Ελαμπντελαουί. 

Ομάρ: «Ήμουν τυφλός, τώρα βλέπω - Θα τα δώσω όλα στο γήπεδο»

Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί προχώρησε σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε τον τελευταίο χρόνο μετά από τον σοβαρό τραυματισμό που είχε στο δεξί μάτι ο πρώην δεξιός μπακ του Ολυμπιακού και νυν της Γαλατάσαραϊ.

«Σήμερα είναι μία καλή ημέρα!

Νιώθω ότι είναι καιρός να σας ενημερώσω όλους για το τι έχω περάσει αυτούς τους τελευταίους έντεκα μήνες. Αυτή ήταν χωρίς αμφιβολία η πιο δύσκολη και απαιτητική περίοδος της ζωής μου με κάθε δυνατό τρόπο.

Όταν συνέβη το ατύχημα για πρώτη φορά, όλα ήταν εντελώς μαύρα για μένα, ήμουν εντελώς τυφλός και το πρόσωπό μου είχε καεί. Σιγά-σιγά αποκτούσα ξανά την όραση στο αριστερό μου μάτι και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα μπορούσα να δω τέλεια με το αριστερό μου μάτι. Το δεξί μου μάτι ήταν βαριά τραυματισμένο και ήμουν τυφλός σε αυτό το μάτι μέχρι πρόσφατα όπου κατάφερα να ανακτήσω την όρασή μου.

Ήταν πολύ μακρύς ο δρόμος και είχε πολλές χειρουργικές επεμβάσεις. Έχοντας καμμένα μέρη του βλεφάρου μου, το πρώτο βήμα ήταν να διορθώσω τα βλέφαρά μου, κάτι που ήταν πολύ δύσκολο. Έπειτα χρειάστηκε να βάλω βλαστοκύτταρα στο μάτι μου, έχοντας εξετάσει όλη την οικογένειά μου, η αδερφή μου ταίριαζε 100%! Κάτι που ήταν πολύ ευτχές για μένα. Οπότε, πήραμε κύτταρα από το μάτι της αδερφής μου και τα τοποθετήσαμε στο μάτι μου. Αυτός είναι ίσως ένας από τους κυριότερους λόγους που μπορώ να δω ξανά σήμερα με το δεξί μου μάτι. Πριν από λίγο καιρό έκανα μεταμόσχευση κερατοειδούς, η οποία ήταν η τελευταία επέμβαση που χρειαζόμουν και μου επανέφερε την όρασή μου.

Αυτή είναι μία σύντομη εξήγηση για αυτό που έχω περάσει. Τώρα νιώθω πολύ καλά και έχω το πράσινο φως από τους γιατρούς μου για να φτάσω τη φυσική κατάσταση στο 100% και να αρχίσω να παίζω από τον Ιανουάριο. Έτσι, το μόνο πράγμα στο οποίο εστιάζω τώρα είναι να βρεθώ στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και να είμαι διαθέσιμος για την ομάδα και τη χώρα μου.

Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον οργανισμό της Γαλατάσαραϊ. Η υποστήριξη και η πίστη που μου έδωσαν ήταν συγκινητική. Ο προπονητής Φατίχ Τερίμ ήταν σαν πατρική φιγούρα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή και ήταν εκεί για μένα ανά πάσα στιγμή. Όλους, από το διοικητικό συμβούλιο, μέχρι το τεχνικό επιτελείο, το ιατρικό επιτελείο και τους συμπαίκτες μου, σας ευχαριστώ όλους για το πώς με βοηθήσατε.

Προς όλους τους οπαδούς της Γαλατάσαραϊ, ανοίξατε τις καρδιές σας και με δεχτήκατε από την πρώτη μέρα. Όλοι με έχετε παρακινήσει, με ενθαρρύνετε και με βοηθήσατε τόσο πολύ με όλα τα ευγενικά σας μηνύματα και την υποστήριξή σας. Δεν θα μπορέσω ποτέ να σε ευχαριστήσω αρκετά, αλλά θα προσπαθήσω να τα δώσω όλα πίσω στο γήπεδο", έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram.