Ασιατική Συνομοσπονδία: «Μόνο γυναίκες έπαιζαν στο Ιράν, όχι άντρας»

Στο κενό έπεσε η καταγγελία της Ιορδανίας ότι στο παιχνίδι της εθνικής ομάδας γυναικών με αντίπαλο το Ιράν χρησιμοποιήθηκε από την αντίπαλη ομάδα άνδρας ποδοσφαιριστής.

Ασιατική Συνομοσπονδία: «Μόνο γυναίκες έπαιζαν στο Ιράν, όχι άντρας»

Η Ασιατική Συνομοσπονδία δικαίωσε την εθνική ομάδα του Ιράν μετά την καταγγελία της ομοσπονδίας της Ιορδανίας, ότι στο παιχνίδι γυναικών των δύο συγκροτημάτων το Ιράν είχε αγωνιστεί έχοντας έναν άντρα στο έμψυχο δυναμικό του.

Πιο συγκεκριμένα, η Ιορδανία υποστήριζε ότι στη συνάντηση των δύο εθνικών ομάδων κάτω από την εστία του Ιράν βρισκόταν άντρας και όχι γυναίκα, ενώ είχε καταθέσει μάλιστα και αίτημα για να διεξαχθεί τεστ φύλλου.

Έτσι λοιπόν, το λόγο πήρε η Ασιατική Συνομοσπονδία, η οποία με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε πως τερματοφύλακας του Ιράν στο συγκεκριμένο ματς ήταν όντως γυναίκα και συγκεκριμένα η Ζόρε Κουνταεϊ, η οποία αγωνίζεται στην Ζομπ Αχάν.

Σημειώνεται ότι το Ιράν εξασφάλισε την πρόκριση στην τελική φάση του Κυπέλλου Ασίας 2022, ύστερα από τη νίκη 4-2 στα πέναλτι απέναντι στην Ιορδανία για τον 7ο προκριματικό όμιλο.