Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Ποιοι προκρίθηκαν, ποιοι παίζουν μπαράζ

Aυτές είναι οι ομάδες οι οποίες έχουν πάρει την πρόκριση στο Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ και αυτές που θα παίξουν στα μπαράζ.

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Ποιοι προκρίθηκαν, ποιοι παίζουν μπαράζ

Τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 ολοκληρώθηκαν και έγιναν γνωστές οι ομάδες που θα πάνε κατευθείαν στο Κατάρ και ποιες θα χρειαστούν να παίξουν μπαράζ.

Η Σέρβια τερμάτισε στην πρώτη θέση του ομίλου, αναγκάζοντας την Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο και Φερνάντο Σάντος να μπουν στο μονοπάτι των μπαράζ. Το ίδιο μονοπάτι που θα πρέπει να ακολουθήσει και η Πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλίας, με την ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι να τερματίζει δεύτερη στον όμιλο της, πίσω από την εξαιρετική Δανία.

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022: Στα τελικά η Ολλανδία, στα μπαράζ Τουρκία, Ουκρανία, Ουαλία

Πέρα, από τις εκπλήξεις, υπήρχαν και τα αναμενόμενες προκρίσεις. Βέλγιο, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Δανία, δεν είχαν κανένα πρόβλημα να τερματίσουν στην πρώτη θέση των ομίλων τους, ενώ Ισπανία, Ολλανδία και Κροατία, αν και τα χρειάστηκαν, έκαναν το καθήκον τους και τον Δεκέμβριο του 2022 θα βρίσκονται στο Κατάρ.

Προκρίθηκαν

Σερβία

Ισπανία

Ελβετία

Γαλλία

Βέλγιο

Δανία

Ολλανδία

Κροατία

Αγγλία

Γερμανία

Μπαράζ

Πορτογαλία

Σουηδία

Ιταλία

Φινλανδία

Ουαλία

Σκωτία

Τουρκία

Ρωσία

Πολωνία

Βόρεια Μακεδονία

Το σύστημα των μπαράζ

Η κλήρωση των play-offs θα γίνει στις 26 Νοεμβρίου στη Ζυρίχη, όπου και θα προκύψουν τα ζευγάρια για τα τρία τελευταία εισιτήρια της UEFA. Οι 12 ομάδες, 10 δεύτερες των ομίλων συν οι 2 καλύτερες νικήτριες ομίλων του Nations League που αποκλείστηκαν στα προκριματικά, θα χωριστούν σε τρία μονοπάτια και θα κληθούν να παίξουν ημιτελικό και τελικό μπαράζ για να πάρουν την πρόκριση στο Κατάρ.
Οι δύο ομάδες που κερδίζουν τη συμμετοχή τους στα play-offs μέσω του Nations League είναι η Αυστρία και η Τσεχία.