Λε Γκρετ: «Ο Μπενζεμά δεν θα αποκλειστεί από τη Γαλλία»

Ο πρόεδρος της γαλλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Νοέλ Λε Γκρετ ξεκαθάρισε ότι ο Καρίμ Μπενζεμά δεν θα χάσει τη θέση του στην εθνική ομάδα της Γαλλίας.

Λε Γκρετ: «Ο Μπενζεμά δεν θα αποκλειστεί από τη Γαλλία»

Δεν κινδυνεύει η θέση του Καρίμ Μπενζεμά στην εθνική ομάδα της Γαλλίας. Συγκεκριμένα ακόμη κι αν καταδικαστεί για την υπόθεση εκβιασμού του Ματιέ Βαλμπουενά δεν πρόκειται να αποκλειστεί από την Εθνική ομάδα.

Ο πρόεδρος της γαλλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Νοέλ Λε Γκρετ μίλησε στην εφημερίδα Parisien και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να αποκλειστεί ο Μπενζεμά από τη Γαλλία.

«Ο προπονητής θα είναι πάντα υπεύθυνος για την επιλογή του και ο Μπενζεμά δεν θα αποκλειστεί σε σχέση με μια πιθανή δικαστική ποινή. Ακόμα κι αν του επιβληθεί ποινή φυλάκισης με αναστολή, αφού έχει ακόμη τη δυνατότητα να ασκήσει έφεση. Άρα η κλήση του, ή όχι, τους επόμενους μήνες δεν θα συνδέεται με αυτή την απόφαση. Δεν θα παρέμβω ποτέ για να πω ότι δεν τον δεχόμαστε. Μετά από αυτό, εναπόκειται στον Ντιντιέ (Ντεσάν) να εξετάσει εάν, αθλητικά, είναι ικανός να παίξει με τους μπλε», ανέφερε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας.

Ο Μπενζεμά κλήθηκε ξανά στην εθνική ομάδα της Γαλλίας τον περασμένο Μάιο μετά από πέντε χρόνια απουσίας. Τον Οκτώβριο η εισαγγελία ζήτησε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών και 75.000 ευρώ πρόστιμο κατά του επιθετικού της Ρεάλ.