Γουέστ Χαμ: Στον πρόεδρο της Σπάρτα Πράγας, Ντάνιελ Κρετίνσκι, το 27% των μετοχών των «σφυριών»

Ο Τσέχος μεγιστάνας Ντάνιελ Κρετίνσκι, που είναι παράλληλα και πρόεδρος της Σπάρτα Πράγας, απέκτησε το 27% των μετοχών της Γουέστ Χαμ έναντι 200ων εκατομμυρίων ευρώ και έγινε ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος του αγγλικού συλλόγου.

Γουέστ Χαμ: Στον πρόεδρο της Σπάρτα Πράγας, Ντάνιελ Κρετίνσκι, το 27% των μετοχών των «σφυριών»

Οριστικοποιήθηκε στη Γουέστ Χαμ η μεταβίβασε του 27% των μετοχών στον Ντάνιελ Κρετίνσκι, ο οποίος αποτελεί πλέον μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Γουέστ Χαμ, μαζί με τον συνεργάτη του, Πάβελ Χόρσκι.

Το επιχειρηματικό fund του Τσέχου μεγιστάνα αγόρασε το συγκεκριμένο ποσοστό έναντι του ποσού των 200ων εκατομμυρίων ευρώ, ενώ έπειτα από αυτή την εξέλιξη ο 46χρονος έγινε ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος στον αγγλικό σύλλογο.

Έπειτα από αυτή την συμφωνία ο πρόεδρος των «σφυριών» Ντέιβιντ Σάλιβαν έχει πλέον το 38.8% των μετοχών, ο Κρετίνσκι το 27%, ο Ντέβιντ Γκολντ το 25,1%, ο Τριπ Σμιθ το 8%, ενώ οι υπόλοιποι μέτοχοι κατέχουν το 1,1%.

Σημειώνεται ότι ο Ντάνιελ Κρετίνσκι έχει παράλληλα μετοχές και στην Σπάρτα Πράγας και είναι συνάμα πρόεδρος του συλλόγου της Τσεχίας, ενώ, βασική επιδίωξη του επιχειρηματία είναι να αποκτήσει προσεχώς και ολόκληρο το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Γουέστ Χαμ.

Ο σύλλογος του Λονδίνου εντυπωσιάζει τη φετινή αγωνιστική περίοδο με τον Ντέιβιντ Μόγιες στην τεχνική του ηγεσία.

Βρίσκεται στην 3η του βαθμολογικού πίνακα της Premier League σε ισοβαθμία με την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι και στο -3 από την πρωτοπόρο Τσέλσι, στο Λιγκ Καπ Αγγλίας έφτασε στα προημιτελικά (σ. θα παίξει με την Τότεναμ) έχοντας νωρίτερα αποκλείσει τόσο τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όσο και την κάτοχο του τίτλου των τελευταίων τεσσάρων ετών Μάντσεστερ Σίτι, ενώ στο Europa League βρίσκεται μία «ανάσα» από την πρόκρισή του στους «16» του θεσμού.