Μπαρτσελόνα: Έπιασε δουλειά (με έξι μόνο παίκτες της πρώτης ομάδας...) ο Τσάβι!

Την πρώτη του προπόνηση ως νέος τεχνικός της Μπαρτσελόνα πραγματοποίησε ο Τσάβι Ερνάντεθ, αλλά σ' αυτήν πήραν μέρος, λόγω των προβλημάτων τραυματισμού και της απουσίας των διεθνών μόλις έξι ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας του συλλόγου!

Μπαρτσελόνα: Έπιασε δουλειά (με έξι μόνο παίκτες της πρώτης ομάδας...) ο Τσάβι!

Μετά την υπογραφή του συμβολαίου του και την παρουσίαση του τη Δευτέρα, με την οποία ξεκίνησε η «Εποχή Τσάβι» στην Μπαρτσελόνα, ο Καταλανός τεχνικός έπιασε δουλειά στους «μπλαουγκράνα» διευθύνοντας την παρθενική του προπόνηση στην Σιουτάτ Ντεπορτίβα.

Σ' αυτήν έδωσε το «παρών» και ο πρόεδρος των Καταλανών, Ζοάν Λαπόρτα, θέλοντας να δείξει την στήριξη του προς το πρόσωπο του πρώτου τεχνικού που επέλεξε στη δεύτερη θητεία του (παρότι, μέχρι πρόσφατα, δήλωνε ότι ο 41χρονος τεχνικός είναι πολύ πρώιμο να αναλάβει την πρώτη ομάδα, πριν θητεύσει και στην Μπάρτσα Β')

Ωστόσο ,τώρα αρχίζουν τα (πραγματικά...) δύσκολα για τον νέο τεχνικό του Καταλανικού συλλόγου. αφού στην πρώτη του προπόνηση είχε διαθέσιμους μόλις έξι ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας.

Πρόκειται για τους Ινιάκι Πένια, Νέτο, Μινγκέθα, Ουμτιτί, Ρίκι Πουτζ και Λουκ Ντε Γιονγκ.

Πάντως στα αποδυτήρια, στην πρώτη συνάντηση της ομάδας, βρέθηκαν και οι Αγκουέρο, Μπρέιθγουεϊτ, Άνσου Φάτι, Ντεμπελέ, Ντεστ, Πικέ, Σέρχι Ρομπέρτο, Πέδρι, Έρικ Γκαρθία και Νίκο Γκονζάλεθ οι οποίοι είναι τραυματίες, μ' εξαίρεση τον πρώτο, που έχει διαγνωστεί με καρδιακές αρρυθμίες.

Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας βρίσκονται στις αποστολές με τα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα.

Έτσι για να γίνει η πρώτη προπόνηση επί των ημερών Τσάβι συμμετείχαν κι επτά παίκτες από τη δεύτερη ομάδα.