Serie A: Δεν είχε νικητή το Derby della Madonnina (highlights)

Είχε τα πάντα εκτός από νικητή το Derby della Madonnina, με τη Μίλαν να μην μπορεί να κερδίσει την Ίντερ (1-1) και να ξεπεράσει τη Νάπολι (1-1 με τη Βερόνα) στη βαθμολογία. Η βαθμολογία, τα highlights, οι σκόρερ και τα αποτελέσματα της Serie A.

Serie A: Δεν είχε νικητή το Derby della Madonnina (highlights)

Μίλαν και Ίντερ έμειναν στο 1-1 με δύο γκολ στο πρώτο 20λεπτο, με τους πρωταθλητές να είναι καλύτεροι, αλλά να μην μπορούν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που είχαν.

Μόλις στο 11ο λεπτό, ο Χακάν Τσαλχάνογλου (πανηγύρισε προκλητικά μπροστά στους φιλάθλους της τέως ομάδας του) με πέναλτι έκανε το 0-1 αλλά έξι λεπτά μετά ο Στέφαν ντε Φράι πήρε κεφαλιά προς τα πίσω σε εκτέλεση φάουλ του Σάντρο Τονάλι και νίκησε άθελά του τον Σαμίρ Χαντάνοβιτς για το 1-1!

Η Ίντερ κέρδισε ένα ακόμη πέναλτι, άλλαξε εκτελεστή όμως, ο Λαουτάρο Μαρτίνες νικήθηκε από τον Τσίπριαν Ταταρουσάνου, που κράτησε το 1-1.

Η Νάπολι δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Βερόνα καθώς έμεινε στο 1-1. Οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα στο 13' με τον Σιμεόνε, αλλά πέντε λεπτά αργότερα ο Ντι Λορέντζο ισοφάρισε.

Τη νίκη με 3-2 πανηγύρισε η Βενέτσια στην έδρα της με αντίπαλο την Ρόμα. Οι «τζιαλορόσι» είχαν προηγηθεί με ανατροπή (2-1), αλλά στη συνέχεια οι γηπεδούχοι απάντησαν με τον ίδιο τρόπο.

Με γκολ του Κουαρδάδο στις καθυστερήσεις η Γιουβέντους έκαμψε την αντίσταση της Φιορεντίνα, η οποία από το 73ο λεπτό είχε αριθμητικό μειονέκτημα λόγω της αποβολής του Μιλένκοβιτς.

Από τις 13 Φλεβάρη και τη νίκη με 2-0 επί της Μίλαν δεν κατάφερνε η Σπέτσια να διατηρήσει την εστία της απαραβίαστη και το πέτυχε στο πρώτο χρονικά ματς του Σαββατιάτικου προγράμματος της 12ης αγωνιστικής της Serie A, κόντρα στην Τορίνο εντός έδρας.

Με την άμυνα της να «κλειδώνει» του Πιεμοντέζους η ομάδα της Λιγκούρια επικράτησε 1-0 χάρη σε γκολ του Σάλα κι έπαψε να είναι ουραγός επιστρέφοντας στις επιτυχίες μετά από 3 αγωνιστικές με συγκομιδή ενός πόντου.

Στο ακροτελεύτιο ματς της ημέρας, η Αταλάντα επιβεβαίωσε τα προγνωστικά στην έδρα της Κάλιαρι. Οι «νερατζούρι» του Μπέργκαμο προηγήθηκαν δις στο α' μέρος, με τους γηπεδούχους να αδυνατούν να απαντήσουν και δεύτερη φορά, έτσι το 1-2 δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε.

Το ματς της Παρασκευής

Πρώτη και ...τελευταία «μίλησε» στην Τοσκάνη, κόντρα στην Έμπολι η Τζένοα και πήρε το βαθμό της ισοπαλίας με το χορταστικό 2-2.

Οι γηπεδούχοι έκαναν την ανατροπή ενδιάμεσα, στο χορταστικό παιχνίδι με το οποίο ξεκίνησε η 12η αγωνιστική της Serie A, αλλά δέχθηκαν την ισοφάριση στο 89ο λεπτό

Οι Γενοβέζι προηγήθηκαν με το πέναλτι του Κρισίτο (χέρι του Φλαμότσι), αλλά η Έμπολι με δύο γκολ σε εννιά λεπτά των Ντι Φρανσέσκο και Ζουρκόφσκι γύρισε το ματς... τούμπα,

Η Τζένοα κατάφερε να φτάσει στην τρίτη σερί ισοπαλία της (με διαφορετικά αποτελέσματα) χάρη στον Μπιάνκι στο 89' και βρέθηκε στον πόντο από τη ζώνη του υποβιβασμού και (το +3 από την ουραγό, Κάλιαρι) μην επιτρέποντας στους γηπεδούχους (1 ν. σε 7 ματς εντός έδρας...) να βρεθούν ισόβαθμοι με τις ομάδες των ευρωπαϊκών θέσεων.

To θέμα είναι αν θ φτάσει αυτό για να παραμείνει ο Ντάβιντε Μπαλαρντίνι στον πάγκο της...

Το προφίλ της 12ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 5/11

Έμπολι - Τζένοα 2-2
(62' Ντι Φραντσέσκο, 71' Ζουρκόφσκι - 13' Κρισίτο, 89' Μπιάνκι)

Σάββατο 6/11

Σπέτσια - Τορίνο 1-0
(58' Σάλα)

Γιουβέντους - Φιορεντίνα 1-0

(90'+1' Koυαδράδο)

Κάλιαρι - Αταλάντα 1-2
(27' Πέδρο - 6' Πάσαλιτς, 43' Ζαπάτα)

Κυριακή 7/11

Βενέτσια - Ρόμα 3-2

(3’ Καλντάρα, 65’ πεν. Αράμου, 74’ Οκερέκε-43’ Σομουρόντοφ, 45+2’ Άμπραχαμ)

Σαμπντόρια-Μπολόνια 1-2
(77’ Θόρσμπι - 47’ Σβάνμπεργκ, 78’ Αρναούτοβιτς)

Ουντινέζε-Σασουόλο 3-2
(8’ Ντεουλοφέου, 39’ αυτ. Φρατέζι, 51’ Μπέτο – 15’ Μπεράρντι, 28’ Φρατέζι)

Νάπολι-Βερόνα 1-1
(18' Ντι Λορέντσο - 13' Σιμεόνε)

Λάτσιο-Σαλερνιτάνα 3-0
(31’ Ιμόμπιλε, 36’ Πέδρο, 69’ Λουίς Αλμπέρτο)

Μίλαν - Ίντερ 1-1

(17' Στέφαν ντε Φράι αυτογκόλ - 11' Τσαλχάνογλου)

H ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ