Τσάβι: «Όλα είναι έτοιμα με την Μπαρτσελόνα. Πρέπει να τα βρουν οι δύο ομάδες»

Ο Τσάβι επιβεβαίωσε την συμφωνία του με την Μπαρτσελόνα για την ανάληψη της τεχνική της ηγεσίας και υπογράμμισε πως περιμένει να δώσουν τα χέρια η Αλ Σαντ με τους «μπλαουγκράνα» για να επιστρέψει στο «Καμπ Νόου».

Τσάβι: «Όλα είναι έτοιμα με την Μπαρτσελόνα. Πρέπει να τα βρουν οι δύο ομάδες»

Στην τελική ευθεία φαίνεται ότι έχει μπει πλέον η υπόθεση της επιστροφής του Τσάβι στην Μπαρτσελόνα, αυτήν την φορά όμως για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Και όλα αυτά, την στιγμή που ιθύνοντες των Καταλανών βρίσκονται ήδη στη Ντόχα του Κατάρ για τις συζητήσεις με την Αλ Σαντ, ώστε να λυθεί η συνεργασία της τελευταία με τον Ισπανό προπονητή.

Ο διευθύνων σύμβουλος της αραβικής ομάδας Τουρκί Αλ-Αλί, σε μήνυμά του σχολίασε πως «σεβόμαστε τους απεσταλμένους της Μπαρτσελόνα, είναι καλοδεχούμενοι. Όμως η θέση μας είναι ξεκάθαρη από την αρχή, θέλουμε να κρατήσουμε τον Τσάβι και δεν μπορούμε να τον αφήσουμε σε μία τόσο ευαίσθητη χρονική περίοδο».

Παρόλα αυτά όμως, οι Καταλανοί αναμένεται να συναντηθούν με τον ιδιοκτήτη της αραβικής ομάδας Μοχάμαντ μπιν Αλ Τανί, με την ελπίδα να κλείσουν οριστικά τη συμφωνία για τον Τσάβι.

Ο τελευταίος κάθισε στον πάγκο της Αλ Σαντ στο 3-3 με την Αλ Ντουχαΐλ για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος στο Κατάρ και αργότερα σε δηλώσεις του επιβεβαίωσε την συμφωνία του με την Μπαρτσελόνα, ενώ εξέφρασε και την επιθυμία του να δώσουν και οι δύο ομάδες τα χέρια ώστε να γυρίσει στη Βαρκελώνη.

«Οι δύο ομάδες είναι σε συζητήσεις. Δεν μπορώ να πω περισσότερα, αλλά είμαι θετικός άνθρωπος. Είναι ζήτημα κοινής λογικής. Πρέπει να τα βρουν. Εγώ μιλάω με την Μπαρτσελόνα εδώ και μέρες, όλα είναι έτοιμα. Οι δύο ομάδες ξέρουν τη θέση μου κι ελπίζω το θέμα να λυθεί σύντομα.

Ελπίζω να επιστρέψω σπίτι μου, είναι κάτι που με ενθουσιάζει ως προοπτική. Όποιος προπονητής και να αναλάβει την ομάδα, δεν πρέπει να αναμένεται ως Μεσσίας. Φυσικά θα πρέπει να επιστρέψει η αισιοδοξία. Θα πρέπει να φτιάξουμε μια ομάδα, να ξεχάσουμε ό,τι έγινε. Για μένα θα είναι ένα συναρπαστικό βήμα για την καριέρα μου», τόνισε ο 41χρονος.

Τα καταλανικά Μέσα υπογραμμίζουν ότι στον πάγκο της Μπαρτσελόνα για το παιχνίδι με την Θέλτα στο Βίγκο το Σάββατο (6/11) για την 13η αγωνιστική της La Liga θα βρίσκεται ο υπηρεσιακός τεχνικός, Σέρχι Μπαρχουάν, ενώ η πρώτη παρουσία του Τσάβι στο «Καμπ Νόου» ως προπονητής της Μπαρτσελόνα αναμένεται την Δευτέρα (8/11).