Μίλαν: Καινούργια διοίκηση και «φρέσκο» χρήμα

Ο ιταλικός σύλλογος απέκτησε νέο διοικητικό συμβούλιο, ενώ το ταμείο αναμένεται να «γεμίσει» άμεσα με πολλά εκατομμύρια ευρώ για τις τρέχουσες ανάγκες της ομάδας.

Μίλαν: Καινούργια διοίκηση και «φρέσκο» χρήμα

Η μεταβίβαση του πλειοψηφικού μετοχικού πακέτου της Μίλαν από τον Γιόνγκχονγκ Λι στην εταιρία «Elliott Management» ολοκληρώθηκε το Σάββατο (21/7), έτσι ο ιταλικός σύλλογος απέκτησε καινούργιο διοικητικό συμβούλιο και παράλληλα περιμένει «φρέσκο» χρήμα -περί τα 50 εκατ. ευρώ- από το αμερικανικό hedge fund στο ταμείο του, προκειμένου να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες.

Το νέο ΔΣ απαρτίζουν οι Μάρκο Πατουάνο, Φρανκ Τούιλ, Τζιόρτζιο Φουρλάνι, Στεφάνο Κοτσίριο, Σαλβατόρε Τσερκιόνε, Αλφρέντο Κράκα και Τζιανλούκα Ντ' Αβάντζο, ενώ πολύ σύντομα θα γίνει γνωστό το όνομα του νέου διευθύνοντα συμβούλου, με τα ιταλικά Μέσα να κάνουν λόγο για τον εκτελεστικό διευθυντή της Άρσεναλ από το 2009, Ιβάν Γκαζίδη.

Παράλληλα, στον σύλλογο αναμένεται να επιστρέψει και ο Λεονάρντο, ο παλιός παίκτης και τεχνικός της Μίλαν (και αργότερα της Ίντερ). Ο 48χρονος Βραζιλιάνος θα αναλάβει τη θέση του γενικού διευθυντή και θα συνεργαστεί με τον αθλητικό διευθυντή Μάσιμο Μιραμπέλι, ο οποίος παραμένει στο πόστο του παρά την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των «ροσονέρι».

Για το νέο ΔΣ της Μίλαν έκανε δηλώσεις ο CEO και ιδρυτής της «Elliott Management», Πολ Σίνγκερ, τονίζοντας:

«Η εκλογή νέου ΔΣ σηματοδοτεί ακόμα ένα σπουδαίο βήμα προόδου για να επαναφέρουμε τη Μίλαν στον δρόμο της. Η "Elliott" έχει τη δυνατότητα να παρέχει οικονομική σταθερότητα και σωστή επίβλεψη, καθώς και τα απαραίτητα συστατικά εντός γηπέδου για την επιτυχία, αλλά και μία κορυφαία εμπειρία για τους φιλάθλους. Αναγνωρίζουμε την εξέχουσα θέση της Μίλαν στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και ξέρουμε την ευθύνη που έρχεται μαζί με την ιδιοκτησία ενός τέτοιου ιστορικού συλλόγου».