Αυτοί έφυγαν από τη Σίτι και… σώθηκαν

Σε αυτό το άρθρο θα αναφερθούμε σε παίκτες που, ενώ έπαιξαν στο υψηλότερο επίπεδο με επιτυχία, απέτυχαν σε κάποια συγκεκριμένη ομάδα. Κι αυτός ο σύλλογος είναι η Μάντσεστερ Σίτι.

Αυτοί έφυγαν από τη Σίτι και… σώθηκαν

Δεν είναι όλοι οι παίκτες για όλες τις ομάδες. Και δεν εννοούμε ότι κάποιοι μπορούν να παίξουν μέχρι ενός επιπέδου και δεν μπορούν παραπάνω. Συμβαίνει κι αυτό, αλλά σε αυτό το άρθρο θα αναφερθούμε σε παίκτες που, ενώ έπαιξαν στο υψηλότερο επίπεδο με επιτυχία, απέτυχαν σε κάποια συγκεκριμένη ομάδα. Κι αυτός ο σύλλογος είναι η Μάντσεστερ Σίτι. Θα δούμε λοιπόν εννέα παίκτες παγκόσμιας κλάσης, οι οποίοι όμως έλαμψαν πραγματικά, αφού είχαν ένα ανεπιτυχές πέρασμα από τους πολίτες. Πιθανόν αν κάποιος θα έβλεπε τότε τα προγνωστικά δε θα τους έδινε και τόσες ελπίδες να πετύχουν, αλλά πέτυχαν και “ανέστησαν” την καριέρα τους. Σας τους παρουσιάζουμε:

Τζέιντον Σάντσο

Δεν δίστασε να αφήσει το Μάντσεστερ και τον Πεπ Γουαρδιόλα το 2017. Τότε όλοι είπαν ότι ο πιτσιρικάς έκανε λάθος και χάνει μία μεγάλη ευκαιρία ζωής δίχως να κάνει υπομονή. Κι όμως. Ο Άγγλος και ο μάναντζέρ του δικαιώθηκαν πανηγυρικά. Πήγε στην Ντόρτμουντ, μία ομάδα με παράδοση στους νέους παίκτες και φέτος επιστρέφει στο Νησί με τη φανέλα της μισητής Γιουνάιτεντ αντί 73.000.000 λιρών!

Κάρλος Τέβεζ

Ο Αργεντίνος σούπερ σταρ, ο Απάτσι των γηπέδων, δεν μπόρεσε ποτέ να πιάσει στη Σίτι. Μετά τη Γιουνάιτεντ πήγε στη Σίτι και έμεινε τέσσερα χρόνια εκεί. Δεν ήταν κακός, αλλά σίγουρα έκανε πολλά περισσότερα όταν μετακόμισε στο Τορίνο και τη Γιουβέντους, όπου είδε την καριέρα του να απογειώνεται ξανά.

Νικολά Ανελκά

Δεν είναι και παιδί της Σίτι, αφού ο Βενγκέρ τον καθιέρωσε ως παίκτη παγκόσμιας κλάσης και έπαιξε μέχρι και τη Ρεάλ Μαδρίτης. Στη Σίτι σκόραρε 37 γκολ σε 89 ματς και όταν έφυγε πολλοί τον θεώρησαν παλαίμαχο. Τους διέψευσε παίζοντας σε Φενέρ, Μπόλτον, ενώ ήταν παρών και στο Τσάμπιονς Λιγκ της Τσέλσι! Αυτό κι αν δεν το περίμενε κανείς.

Κάσπερ Σμάιχελ

Ο γιος του μεγάλου Πέτερ Σμάιχελ δεν έπεισε ποτέ στη Σίτι. Δεν καθιερώθηκε ποτέ και όλοι είπαν ότι δεν μπορεί να φτάσει στο επίπεδο του πατέρα του. Και μπορεί όντως να μην το έφτασε, αλλά είναι ένας εξαιρετικός τερματοφύλακας. Βασικής στην Εθνική Δανίας και το κυριότερο, κολόνα της Λέστερ εδώ και πολλά χρόνια παίζοντας βασικό ρόλο στην κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ από τις αλεπούδες. Δεν τα λες και μικρά επιτεύγματα.

Ζερόμ Μπόατενγκ

Κανείς δεν πίστεψε όταν έφυγε από τη Σίτι έχοντας μόλις 16 συμμετοχές και κανένα γκολ ότι θα μπορέσει να σταθεί στην Μπάγερν. Από τα καλύτερα «ψώνια» των Βαυαρών. Μία δεκαετία στην Μπάγερν, ογκόλιθος στην άμυνα, πολλοί τίτλοι και πέντε τέρματα. Φυσικά βασικός και στην εθνική Γερμανίας. Η Σίτι έχασε έναν εξαιρετικό κεντρικό αμυντικό.

Τζέιμς Μίλνερ

Κανείς δεν πίστευε ότι θα έκανε αυτήν την καριέρα μετά τη Σίτι. Έφυγε ουσιαστικά σαν «παλαίμαχος». Όλοι πίστεψαν ότι ο Κλοπ τον ήθελε για ρεζέρβα, αλλά ο Άγγλος δούλεψε σκληρά, ο Γερμανός πήρε ότι καλύτερο μπορούσε από αυτόν και κατέκτησαν μαζί τα πάντα.

Έντιν Τζέκο

Δαπανήθηκαν πολλά χρήματα για να έρθει από τη Βόλφσμπουργκ. Δεν του ταίριαξαν το αγγλικό ποδόσφαιρο και σίγουρα όχι η Σίτι. Έφυγε ως μία αποτυχημένη μεταγραφή, αλλά έκανε θαύματα στη Ρόμα και τώρα πάει στην Ίντερ, την πρωταθλήτρια Ίντερ, για να καλύψει το κενό που άφησε ο Λουκάκου.

Ντούγκλας Λουίζ

Ο Βραζιλιλάνος κεντρικός αμυντικός δεν μπόρεσε να παίξει ποτέ στη Σίτι αφού δεν εξασφάλισε άδεια εργασίας. Οι πολίτες τον έδωσαν δανεικό στη Χιρόνα. Σε αυτό το διάστημα έκανε τις απαιτούμενες διεθνείς συμμετοχές και πλέον αγωνίζεται με μεγάλη επιτυχία στην Άστον Βίλα. Είναι αρκετά πιθανό να τον δούμε πολύ σύντομα σε μία από τις ομάδες του big-6, σε κάποια από τις πέντε εκτός της Σίτι.

Ντάνιελ Στάριτζ

Στη Σίτι σε τέσσερα χρόνια έκανε μόλις συμμετοχές. Η Τσέλσι τον πίστεψε, δεν έπεισε και πολύ ούτε εκεί, αλλά στη Λίβερπουλ έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Οι πολλοί τραυματισμοί και κάποιες φήμες για εμπλοκή του στοίχημα δεν τον άφησαν να κάνει ποτέ την καριέρα που θα μπορούσε, σύμφωνα με τις πραγματικές του δυνατότητες.