Άιντραχτ: Ανάσα και... παράταση ενόψει Ολυμπιακού

Το γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα με την Λειψία έδωσε ένα βαθμό στην Άιντραχτ και παράταση στον Όλιβερ Γκλάσνερ. Πολύ κρίσιμα τα ματς με Ολυμπιακό και Γκρόιτερ για τον Αυστριακό τεχνικό. Το κλίμα πριν από τη μάχη της Πέμπτης (4/11) στη γερμανική ομάδα. 

Άιντραχτ: Ανάσα και... παράταση ενόψει Ολυμπιακού

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης απέτυχε για ακόμη μία φορά να νικήσει στην Μπουντεσλίγκα (έχει μόνο μία νίκη, αυτή με την Μπάγερν στο Μόναχο!), παρέμεινε στη 15η θέση της βαθμολογίας, αλλά τουλάχιστον έσωσε στις καθυστερήσεις με το γκολ του Τούτα από την ασίστ του Κόστιτς το βαθμό της ισοπαλίας με την Λειψία (1-1).

Έτσι η γερμανική ομάδα διατήρησε ένα κλίμα σχετικής ηρεμίας αφού τόσο διοικητικά στελέχη όσο και ο τεχνικός διευθυντής εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους προς τον Όλιβερ Γκλάσνερ, με τον Αυστριακό προπονητή να έχει μπροστά δύο πολύ κρίσιμα μας. Με τον Ολυμπιακό την Πέμπτη (4/11) για να πάρει αποτέλεσμα που θα διατηρήσει την Άιντραχτ στην κορυφή του ομίλου στο Europa League, αλλά και με την αποδυναμωμένη Γκρόιτερ Φιρτ την Κυριακή (7/11) για να κάνει επιτέλους μια ακόμη νίκη στο πρωτάθλημα και να ξεφύγει κάπως από την ουρά.

«Δεν παίξαμε καλά, αλλά τουλάχιστον βρήκαμε το σθένος να φτάσουμε στην ισοφάριση», δήλωσε ο Μάρκους Κρέσκε που επανέλαβε ότι ο προπονητής προσπαθεί να επιβάλλει νέες ιδέες στο παιχνίδι και χρειάζεται χρόνο για να τα καταφέρει. Στις αναλύσεις που γίνονται τονίζεται ότι η Άιντραχτ έχει πρόβλημα στη θέση του φορ αφού ο Μπορέ δεν είναι σε καλή κατάσταση και ο Πασιένσια τραυματίας. Σε μία θέση όπου έπαιζε ο Αντρέ Σίλβα και είναι δύσκολο να αλλάξει και το στιλ παιχνιδιού, με τις πολλές σέντρες. Κάτι που προσπαθεί να διαφοροποιήσει ο Αυστριακός και το έχει καταφέρει σε μικρό βαθμό μέχρι τώρα.

Πάντως η Άιντραχτ θα ταξιδέψει στην Ελλάδα σε καλό σχετικά κλίμα με το γκολ της ισοφάρισης απέναντι στην Λειψία να παίζει καθοριστικό ρόλο. Και θα επιχειρήσει απέναντι στον Ολυμπιακό να αξιοποιήσει αυτό το γκολ ως αφετηρία γενικότερης ανάκαμψης στη σεζόν, με τα προβλήματα φυσικά να υπάρχουν και να είναι σοβαρά. Αλλά με ήττα από την Λειψία η κατάσταση θα έφτανε στο όριο του ανεξέλεγκτου.