Βundesliga: Ξέσπασε με Φινμπόγκασον η Άουγκσμπουργκ, νίκη για την Γκλάντμπαχ

Η Άουγκσμπουργκ κέρδισε με ανατροπή 4-1 τη Στουτγκάρδης με τον Άλφρεντ Φινμπόγκασον να καταγράφει ένα γκολ και μία ασίστ. Με σκορ 2-1 η Γκλάντμπαχ επικράτησε της Μπόχουμ. Τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής της Bundesliga, οι σκόρερς και η βαθμολογία.

Βundesliga: Ξέσπασε με Φινμπόγκασον η Άουγκσμπουργκ, νίκη για την Γκλάντμπαχ

Μετά το 5-0 επί της Μπάγερν Μονάχου η Γκλάντμπαχ συνέχισε σε τροχιά επιτυχιών. Αυτή τη φορά ξεπέρασε το εμπόδιο της Μπόχουμ με 2-1.

Στον δρόμο των επιτυχιών στην Bundesliga επέστρεψε η Άουγκσμπουργκ μετά από τέσσερα αρνητικά αποτελέσματα (σ. 3 ήττες και 1 ισοπαλία) στις προηγούμενες αναμετρήσεις της στον θεσμό, όπως επίσης και από τον αποκλεισμό μεσοβδόμαδα στο Κύπελλο από την Μπόχουμ. Στην 10η αγωνιστική ο σύλλογος ξέσπασε στην Στουτγκάρδη και την κέρδισε με το ευρύ 4-1 και απομακρύνθηκε από τις τελευταίες θέσεις του πρωταθλήματος.

Παρότι η Στουτγκάρδη προηγήθηκε στο παιχνίδι μόλις στο 7’ με τον Φιούριχ, οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση στο 30’ με τον Όξφορντ και στην επανάληψη πέτυχαν τελικά και την ανατροπή που τους χάρισε το τρίποντο. Στο 52’ ο Γκουβελέου έγραψε το 2-1, πριν ο Νιεντερλέχνερ κάνει στο 72’ το 3-1 από ασίστ του Φινμπόγκασον, με τον τελευταίο και άλλοτε άσο του Ολυμπιακού να διαμορφώνει τελικά στο 81’ το τελικό 4-1.

ΤΑ ΜΑΤΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ (30/10)

Για τρίτη αγωνιστική της Bundesliga έμεινε μακριά από την επιτυχία η Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Τουλάχιστον αυτή τη φόρα οι «αετοί» δεν έχασαν, όπως τις δύο προηγούμενες.

Η προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Europa League πριν έρθει στο «Καραϊσκάκη» αναδείχθηκε ισόπαλη, εντός έδρας, 1-1, με τη Λειψία ισοφαρίζοντας στις καθυστερήσεις.

Ήταν κακή σε ακόμη ένα ματς πρωταθλήματος και βρέθηκε να χάνει στο 35ο λεπτό από ένα... ακροβατικό γκολ του Πόουλσεν.

Οι «αετοί» αδυνατούσαν να βγάλουν αντίδραση, ωστόσο στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων ήρθε η λύτρωση.

Ο Τούτα έπιασε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Κόστιτς και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γκουλάτσι σώζοντας την ομάδα του, η οποία πάντως παραμένει σε δεινή θέση και μόλις στο +3 από την τελευταία τριάδα.

Η ενδεκάδα της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης (Γκλάσνερ): Τραπ, Τούτα, Χιντερέγκερ, Εντικά, Τουρέ (59’ Χάουγκε), Σόου, Χρούστιτς (59’ Μπαρκόκ), Ντουρμ (71’ Λάμερς), Καμάντα, Μπορέ (82’ Άτσε), Κόστιτς.

Μετά την 5άρα, από τη Γκλάντμπαχ, η Μπάγερν... έριξε 5-2 στην Ουνιόν στο Βερολίνο

Nωρίτερα, η Ουνιόν Βερολίνου πλήρωσε τα ...σπασμένα της Μπάγερν Μονάχου για τον εκκωφαντικό αποκλεισμό της με πεντάρα (5-0) στο Κύπελλο, από την Μπορούσια Μένχενγκλαντμπαχ.

Οι πρωταθλητές Γερμανίας ξέσπασαν στους «πρωτευουσιάνους» συντρίβοντας τους 5-2 εκτός έδρας για τη 10η αγωνιστική της Bundesliga.

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι σκόραρε δις και τον μιμήθηκαν οι Σανέ, Κομάν και Μίλερ, αλλά παρά τη νίκη τα ...θέματα στην άμυνα εξακολουθούν όπως απέδειξαν τα τέρμα των Γκίσελμαν και του νεοεισελθόντα Ρίερσον.

Την ίδια στιγμή η Μπορούσια Ντόρτμουντ, παρότι συνεχίζει να μην έχει διαθέσιμο τον τραυματία (αναμένεται να επιστρέψει το Δεκέμβρη...) Χάαλαντ παραμένει στο κατόπι (-1) των Βαυαρών, χάρη στο 2-0, επί της Κολωνίας, στην Βεστφαλία.

Οι "τράγοι" αντιστάθηκαν σθεναρά, όμως μία ολιγωρία σε έναν όμορφο συνδυασμό ώστε ο Τοργκάν Αζάρ να κάνει το 1-0.

Ο Στέφεν Τίγκες στο 2ο ημίχρονο άνοιξε λογαριασμό στα γκολ με την πρώτη ομάδα της Μπορούσια, για την οποία ο Αντώνης Παπαδόπουλος, γεννημένος στη Γερμανία με ελληνικές ρίζες, βρισκόταν στον πάγκο.

Τρίτη η μοναδική αήττητη Φράιμπουργκ κι η επιστροφή στις νίκες της Βόλφσμπουργκ του νέου τεχνικού

Η Φράιμπουργκ συνεχίζει την εντυπωσιακή της πορεία, καθώς επικράτησε της (δίχως νίκη) Γκρόιτερ Φιρτ στην έδρα της με 3-1. Οι «αετοί» είναι η μοναδική αήττητη ομάδα της κατηγορίας και 3η στη βαθμολογία στο -3 από την κορυφή!.

Λίγες μέρες μετά την απόλυση του Μαρκ Φαν Μπόμελ και την πρόσληψη του Φλόριαν Κόχφελντ, η Βόλφσμπουργκ έδιωξε από πάνω της τον «βραχνά» των οκτώ διαδοχικών ματς χωρίς νίκη με σούπερ «διπλό» (2-0) στο Λεβερκούζεν.

Οι «σπιρίνες» δεν κατάφεραν καν να βάλουν το γκολ της τιμής στο 90+6' με τον Αλάριο να χάνει το πέναλτι που καταλογίστηκε στον Λακρουά, ο οποίος και άφησε στο φινάλε τη Βόλφσμπουργκ με 10 παίκτες.

Εξάλλου, στο Μπίλεφελντ η Αρμίνια ηττήθηκε από τη Μάιντζ με 1-2 και έμεινε για 10ο παιχνίδι χωρίς τρίποντο.

Το ματς της Παρασκευής

Μετά την πρόκριση, στο Κύπελλο, μεσοβδόμαδα, επί του Κιέλου, η Χόφενχαϊμ με «κεκτημένη ταχύτητα» έφτασε στο τελικό 2-0, επί της Χέρτα Βερολίνου, στο εναρκτήριο ματς της 10ης αγωνιστικής της Bundesliga, από το 36ο λεπτό κι επέστρεψε και εκεί στις επιτυχίες.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί η... δύσπεπτη «τεσσάρα» (4-0) από την Μπάγερν στο Μόναχο για τη ομάδα του Γερμανικού Νότου.

Η οποία διαχειρίστηκε άψογα το προβάδισμα της πιάνοντας (με ματς παραπάνω) την Λειψία στην 6η θέση.

Στο 73’ ο Γιόβετιτς μείωσε για τους (προερχόμενους από δύο νίκες) «πρωτευουσιάνους», ωστόσο το γκολ δεν μέτρησε γιατί θεωρήθηκε οφσάιντ και το ματς στράβωσε κι άλλο αφού τρία λεπτά αργότερα ο Μπογιάτα αποβλήθηκε και άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο.

To πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 29/10

Χόφενχαϊμ-Χέρτα Βερολίνου 2-0
(19' Κράμαριτς, 36' Ρούντι)

ΣΑΒΒΑΤΟ (30/10)

Ντόρτμουντ-Κολωνία 2-0
(40’ Αζάρ, 63’ Τίγκες)

Μπάγερ Λεβερκούζεν-Βόλφσμπουργκ 0-2
(48’ Ενμετσά, 51’ Άρνολντ)

Ουνιόν Βερολίνου-Μπάγερν Μονάχου 2-5
(43’ Γκίσελμαν, Ράιερσον - 15’ πέν., 23’ Λεβαντόφσκι, 34’ Σανέ 60’ Κομάν, 79’ Μίλερ

Φράιμπουργκ-Γκρόιτερ Φιρτ 3-1
(20’ αυτ. Άστα, 39’ Χέφλερ, 79’ πέν. Γκρίφο – 74’ Λέγουελινγκ)

Αρμίνια Μπίλεφελντ-Μάιντς 1-2
(42’ Λάουρσεν - 25’ Γιάε-Σουνγκ, 68’ Μπούρκαρντ)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Λειψία 1-1
(90+4' Τούτα - 35' Πόουλσεν)

Κυριακή, 31/10

Άουγκσμπουργκ-Στουτγκάρδη 4-1

(30’ Όξφορντ, 52’ Γκουβελέου, 72’ Νιεντερλέχνερ, 81’ Φινμπόγκασον - 7’ Φιούριχ)

Γκλάντμπαχ-Μπόχουμ 2-1

(12' Πλεά, 40' Χόφμαν - 86' Μπλουμ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ