Εβρά: Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφυγε από τη Γιουβέντους γιατί ένιωθε ότι δεν τον σέβονται...

Ο Πατρίς Εβρά αναφέρθηκε στους λόγους που οδήγησαν τον Κριστιάνο Ρονάλντο να εγκαταλείψει, το περασμένο καλοκαίρι, την Γιουβέντους, επιστρέφοντας, 12 χρόνια μετά, στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τονίζοντας ότι αιτία ήταν πως δεν εισέπραττε σεβασμό.

Εβρά: Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφυγε από τη Γιουβέντους γιατί ένιωθε ότι δεν τον σέβονται...

Ότι υπήρχε έλλειμμα σεβασμού των ανθρώπων της Γιουβέντους προς τον Κριστιάνο Ρονάλντο, εκτίμησε ο Πατρίς Εβρά κι εκεί απέδωσε την αποχώρηση του πρώην συμπαίκτη του (2006-09) ο Γάλλος σε συνέντευξη του στην Ιταλική εφημερίδα «La Repubblica».


Ο Εβρά, μ' αφορμή την αυτοβιογραφία του («I love this game» τιτλοφορείται, ήτοι «Αγαπώ αυτό το παιχνίδι»), που κυκλοφόρησε στις 28 Οκτωβρίου, μίλησε για την καριέρα του και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον επανακάμψαντα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «CR7»

Ο παλαίμαχος μπακ των «κόκκινων διαβόλων» σχολίασε στο Ιταλικό έντυπο την αποχώρηση του Πορτογάλου σταρ από τη Γιουβέντους, τονίζοντας πως στο Τορίνο λειτουργούσε ως ο... αποδιοπομπαίος τράγος για την ομάδα.

«Ο Κριστιάνο έφυγε γιατί χρειάζεται αγάπη και σεβασμό. Κατάλαβε ότι στο Τορίνο ήταν ο αποδιοπομπαίος τράγος για τα μη ικανοποιητικά αποτελέσματα της Γιουβέντους. Αλλά πολλοί ξεχνούν ότι η κατάκτηση της Serie A είναι άθλος κάθε χρόνο. Αν ρωτήσετε τον Ανιέλι, ο πραγματικός στόχος της Γιουβέντους κάθε χρόνο για αυτόν είναι πάντα να θριαμβεύει στο πρωτάθλημα, όχι στο Champions League. Οι κριτικές που δεχόταν ο Ρονάλντο στην Ιταλία ήταν γελοίες και μάλιστα λίγο υποκριτικές», ανέφερε ο Γάλλος παλαίμαχος διεθνής (που μάλλον... ξέχασε ότι την τελευταία χρονιά του Πορτογάλου η Γιουβέντους τερμάτισε 4η και βγήκε στο Τσάμπιονς Λιγκ λόγω ...χαρακιριού της Νάπολι) και πρόσθεσε:

«Στη συνέχεια, τα λόγια του Αλέγκρι στη συνέντευξη Τύπου, όταν είπε "ο Κριστιάνο δεν θα παίξει όλα τα παιχνίδια", είχαν επίσης το βάρος τους. Δεν χρειάζεται να λέμε ορισμένα πράγματα δημόσια, πείτε τα ιδιωτικά. Γιατί ο Κριστιάνο τα νιώθει και επηρεάζεται από αυτά. Εν ολίγοις, ο Ρονάλντο φοβόταν ότι θα θεωρηθεί ο κύριος υπεύθυνος για τις αποτυχίες. Επιπλέον, ακόμα κι αν έπαιζε για τη Ρεάλ και τη Γιουβέντους, η μόνη αληθινή αγάπη του Κριστιάνο είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Επειδή μόνο εκεί βρήκε τον σεβασμό και την αγάπη που περίμενε. Στο Μάντσεστερ, κανείς δεν θα επέτρεπε ποτέ στον εαυτό του να τον επικρίνει, σε αντίθεση με αυτό που συνέβη όταν ήταν στη Γιουβέντους. Αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την αποχώρησή του. Έτσι, μόλις του δόθηκε η ευκαιρία να επιστρέψει στη Γιουνάιτεντ, δεν το σκέφτηκε δύο φορές. Η Γιουβέντους έπρεπε να καταλάβει ότι ο Κριστιάνο απαιτεί αγάπη και σεβασμό. Όταν τα παραλαμβάνει, ο Κριστιάνο δίνει τη ζωή του για σένα...».