CONMEBOL: «Οι ομοσπονδίες μας δε θα συμμετάσχουν σε Μουντιάλ ανά δύο χρόνια»

Κάθετη στη διεξαγωγή Μουντιάλ ανά δύο χρόνια είναι η CONMEBOL. Διαβάστε την ανακοίνωση της. 

CONMEBOL: «Οι ομοσπονδίες μας δε θα συμμετάσχουν σε Μουντιάλ ανά δύο χρόνια»

Η FIFA έχει κάνει γνωστό εδώ και μήνες ότι θέλει το Παγκόσμιο Κύπελλο να γίνεται ανά δύο χρόνια. Αυτή της η επιθυμία έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Οι Συνομοσπονδίες καλούνται να πάρουν θέσεις απέναντι στα όσα σκέφτονται στη Ζυρίχη.

Κάτι που έγινε σε χθεσινό (27/10) συμβούλιο στο Λούκε της Παραγουάης. Εκεί η CONMEBOL πήρε την... σκυτάλη από την UEFA και καταδίκασε με την σειρά της το πλάνο της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας, προειδοποιώντας πως οι 10 χώρες που την απαρτίζουν δεν πρόκειται να πάρουν μέρος σε Μουντιάλ που διοργανώνεται ανά διετία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το συμβούλιο της CONMEBOL που συνήλθε στο Λούκε της Παραγουάης στις 27 Οκτωβρίου 2021 ανέλυσε ξανά την πρόταση για διεξαγωγή Μουντιάλ ανά δυο χρόνια και θεωρεί απαραίτητο να αναγγείλει τα ακόλουθα:

Δεν υπάρχουν λόγοι, πλεονεκτήματα ή δικαιολογίες για την αλλαγή που προωθεί η FIFA. Βάσει αυτού, οι δέκα χώρες που απαρτίζουν την CONMEBOL επιβεβαιώνουν πως δεν θα συμμετέχουν σε Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξάγεται κάθε δυο χρόνια. Το προκείμενο πρότζεκτ γυρίζει την πλάτη του σε περίπου 100 χρόνια ποδοσφαιρικής παράδοσης, αγνοώντας την ιστορία ενός εκ των μεγαλύτερων αθλητικών γεγονότων του πλανήτη.

Η CONMEBOL στηρίζει το τρέχον φορμάτ των Παγκοσμίων Κυπέλλων, με τους όρους και το σύστημα ταξινόμησης, επειδή έχει αποδειχτεί ότι είναι ένα επιτυχημένο μοντέλο βασισμένο στην αθλητική αριστεία και επιβραβεύει την προσπάθεια, το ταλέντο και την οργανωμένη δουλειά».