Ο εφιάλτης της Γιουνάιτεντ και οι μεγάλες αποφάσεις

Οι ήττες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τις συμπολίτισσες του Μέρσεϊσαϊντ, Έβερτον και Λίβερπουλ, που οδήγησαν στην απόλυση των Μόγιες, Μουρίνιο και οι αποφάσεις που καλείται να πάρει πλέον η διοίκηση των «κόκκινων διαβόλων» για το μέλλον του Σόλσκιερ.

Ο εφιάλτης της Γιουνάιτεντ και οι μεγάλες αποφάσεις

Εφιάλτης αποδεικνύεται το Μέρσεϊσαϊντ για τους προπονητές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη μετά Φέργκιουσον εποχή. Απρίλης του 2014 ήταν όταν ο σύλλογος ηττήθηκε 2-0 από την Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ» με αποτέλεσμα ο Ντέιβιντ Μόγες να δει την πόρτα της εξόδου από τους «κόκκινους διαβόλους», για να πάρει εν συνεχεία σειρά ο Ζοσέ Μουρίνιο, που κάθισε τελευταία φορά στον πάγκο του αγγλικού συλλόγου σε εκείνο το 3-1 από τη Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ» τον Δεκέμβρη του 2018.

Ημέρα Κυριακή οι δύο αυτές ήττες, όπως επίσης και ο πρόσφατος διασυρμός της ομάδας από τη Λίβερπουλ με 5-0, υπό την καθοδήγηση αυτήν τη φορά του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, που είδε άμεσα τον εαυτό του να βρίσκεται κοντά στην πόρτα της εξόδου του «Ολντ Τράφορντ».

Ο Νορβηγός στο διάστημα της θητείας του στον πάγκο της Γιουνάιτεντ έχει υποστηριχθεί από τη διοίκηση όσο κανένας εκ των Μόγες, Μουρίνιο και Φαν Χάαλ που κάθισαν στον ηλεκτρικό πάγκο των «κόκκινων διαβόλων». Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο 48χρονος βρέθηκε κοντά στην αποχώρηση, αλλά τελικά κέρδισε το δικαίωμα να συνεχίσει το έργο του, για να βρεθεί τελικά… πάλι στην ίδια θέση!

Kαι όλα αυτά τη στιγμή που στα τρία χρόνια της προπονητικής του καριέρας στο «Θέατρο των Ονείρων» δεν κατάφερε να οδηγήσει τη Γιουνάιτεντ στην κατάκτηση έστω ενός τίτλου και έχει να επιδείξει την παρουσία της ομάδας σε χαμένους τελικούς, όπως αυτόν του Europa League τον περασμένο Μάη κόντρα στη Βιγιαρεάλ, αλλά και κάποια αήττητα σερί.

Πλέον όμως έχει χάσει την εμπιστοσύνη και των παικτών του στα αποδυτήρια, οι οποίοι έχουν αμφισβητήσει ουκ ολίγες επιλογές του όχι μόνο στο κομμάτι της τακτικής αλλά και της διαχείρισης του υλικού που έχει στη διάθεσή του στην ομάδα. Μιας ομάδας χωρίς αγωνιστική ταυτότητα, «αδιάβαστη» σε πολλά ματς αλλά και με πολλά προβλήματα στις γραμμές της (κυρίως στην άμυνα), παρά τα μεγάλα ονόματα που διαθέτει στο ρόστερ της.

Εξαρχής φαινόταν ότι ο Οκτώβρης και ο Νοέμβρης θα ήταν κρίσιμοι μήνες για τον Νορβηγό, με βάση και το αγωνιστικό πρόγραμμα που είχε ο σύλλογος. Όταν όμως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού η διοίκηση προέβη σε σημαντικές μεταγραφικές κινήσεις ώστε να έρθουν και οι τίτλοι, μοιραία ανέβηκαν και οι προσδοκίες, τις οποίες ο Σόλσκιερ δεν δείχνει ικανός να εκπληρώσει και ίσως η απομάκρυνσή του από τον πάγκο θα έπρεπε να έχει έρθει πολύ νωρίτερα.

Κι αυτή είναι η πικρή αλήθεια και η δικαίωση πολλών που τόνιζαν πως «η Σίτι έχει τον Γκουαρντιόλα, η Τσέλσι τον Τούχελ, η Λίβερπουλ τον Κλοπ, τι κάνει η Γιουνάιτεντ με τον Σόλσκιερ;».

Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της Μάντσεστερ δείχνει επιβεβλημένη, ώστε ο σύλλογος να ξεκινήσει και πάλι από την αρχή, με την ελπίδα να βρεθεί στον δρόμο των επιτυχιών. Αυτήν τη φορά όμως με ένα πιο σωστό πλάνο αλλά και μια πιο καλή επιλογή στο θέμα του προπονητή, ο οποίος θα κληθεί να συσπειρώσει και πάλι τους παίκτες. Κι αυτή θα είναι για ακόμα μία φορά η πιο δύσκολη απόφαση που θα πάρει η διοίκηση…