Βαλβέρδε: «Η απόσταση γυναικών και ανδρών είναι πολύ κοντά»

Ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα, Ενρέστο Βαλβέρδε, συμμετείχε σε ημερίδα με στόχο την αξιολόγηση του γυναικείου ποδοσφαίρου στο παρόν και το μέλλον.

Βαλβέρδε: «Η απόσταση γυναικών και ανδρών είναι πολύ κοντά»
eurokinissi

Στην ημερίδα «Είναι το ποδόσφαιρο και είναι γυναικείο», που αξιολόγησε το παρόν και το μέλλον του γυναικείου ποδοσφαίρου και υποστήριξε την ανάγκη υποστήριξης και ανάπτυξής του συμμετείχε, ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα, Ενρέστο Βαλβέρδε.

«Μου αρέσει να παρακολουθώ το ποδόσφαιρο των γυναικών. Η απόσταση μεταξύ του γυναικείου και του ανδρικού ποδοσφαίρου είναι πολύ κοντά. Δεν είναι άλλο άθλημα, αλλά είναι αλήθεια ότι αυτό που ζούμε τα τελευταία χρόνια δεν το είχαμε δει πριν», υποστήριξε ο τεχνικός των μπλαουγκράνα.

«Υπάρχουν αθλήματα που έχουν μεγαλύτερη προβολή στα μέσα ενημέρωσης όπως το τένις, ενώ το ποδόσφαιρο των γυναικών δεν την έχει. Όμως αυτά τα βήματα που έχουν γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα, πριν δεν υπήρχαν. Βέβαια, πρόκειται για μια μακρά διαδικασία», πρόσθεσε ο Ερνέστο Βαλβέρδε , ενώ τέλος πρόσθεσε πώς το μέλλον του γυναικείου ποδοσφαίρου της Μπαρτσελόνα πρέπει να περάσει από την Masia.

«Θα ήταν απαραίτητο να δημιουργηθεί ακαδημία, ώστε τα κορίτσια να μπορούν να προχωρήσουν σε εκείνες τις κατηγορίες που δεν υπήρχαν πριν. Ήταν υπέροχο να ανακαλύψω τον κόσμο του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Αθλέτικ Μπιλμπάο. Η εμπειρία ήταν μεγάλη και με τα γήπεδα γεμάτα κόσμο, όπως την ημέρα που έπαιξαν στο San Mams με 30.000 φιλάθλους».